Egemen Bağış'tan Bilic açıklaması

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış'tan Bilic açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Egemen Bağış, 'Biz Hırvatistan'ın üyeliğini kutlarken, Beşiktaş'ımızın da Hırvat bir hocayla anlaşması güzel bir tevafuktur' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hırvatistan'ın AB'ye katılması dolayısıyla düzenlenen kutlamalara katılmak için Zagreb'e gitti. Beşiktaş'ın Hırvat Slaven Bilic'i teknik direktörlüğe getirmesine de gönderme yapan Bağış, "Biz Hırvatistan'ın üyeliğini kutlarken, Beşiktaş'ımızın da Hırvat bir hocayla anlaşması güzel bir tevafuktur" dedi. nbsp;Zagreb'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, Hırvatistan'ı tebrik ettiğini belirterek, "Darısı tezelden Türkiye'nin başına" ifadelerini kullandı. nbsp;Türkiye'nin AB üyelik sürecinde, bugüne kadar hiçbir ülkenin önüne çıkarılmadığı kadar engeller çıkarılıp, barikatlar kurulduğunu bildiren Bağış, üyeliğin siyasi sebeplerle geçiktirilmeye çalışıldığını kaydetti. nbsp;Bağış, Türkiye'nin, nbsp;üye olduğunda Avrupa'nın en büyük ve önemli ülkelerinden biri olacağına, bunun da Avrupa'da bazı çevreleri endişelendirdiğine dikkati çekerek, nbsp;"Şu da bir gerçektir ki Türkiye, AB reformları konusunda kararlıdır. AB, ilerleme raporları dahil Türkiye eleştirilirken bile Türkiye'nin reformlarını yerine getirdiğini itiraf etmektedir. Türkiye için AB süreci, sonucundan çok daha önemlidir. Bu süreç bizim daha demokratik, şeffaf ve müreffeh bir ülke olmamız açısından son derece önemlidir" dedi. nbsp;Beşiktaş'ın Hırvat teknik adamla anlaşmış olmasının güzel bir tevafuk olduğunu belirten Bağış, "Kendilerini kutluyorum. Ülkemizde başarılar diliyorum. Beşiktaş'a ve diğer futbol takımlarına da başarılar diliyorum. Ümit ederim ki Avrupa standartlarında temiz bir futbolla bu sezonu, bütün takımlarımız kucaklayacaktır" ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...