Darbeci albay PKK’yı savundu

Düzenleyen:
Darbeci albay PKK’yı savundu

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ı, kurtarıldıktan sonra eski tümgeneral Dişli ile Akıncı Üssü’nden Çankaya Köşkü’ne götüren sanık eski pilot Albay Uğur Kapan savunmasında gergin anlar yaşandı.

15 Temmuz gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ı, kurtarıldıktan sonra eski tümgeneral Dişli ile Akıncı Üssü’nden Çankaya Köşkü’ne götüren sanık eski pilot Albay Uğur Kapan savunmasında gergin anlar yaşandı. Emniyette tutuldukları süre boyunca ağır işkencelere maruz kaldığını ileri süren Kapan, “Yıllarca iç güvenlikte, terör örgütüne karşı çalıştım. Eğer Kuzey Irak’ta düşseydim, PKK’lılar bana böyle davranmazdı” dedi. Sanık Kapan’ın bu sözleri üzerine müşteki ve mağdur yakınları sert tepki gösterdi. Bir müştekinin, “Sizin yaptığınızı PKK yapmadı, hain köpek. Helikopterden gül mü atıyordunuz o gece?” sözleri, diğer müştekilerce alkışlandı. Duruşma salonunda yaşanan gerginlik üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, bazı müştekileri salondan çıkarttı ve sanık Kapan’ı da “Sana mı kaldı PKK’yı düşünmek? Sen kendi savunmanı yap” diyerek uyardı.
Kapan, FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu belirlenen firari sanık Adil Öksüz’ü Akıncı Üssü’nde gördüğü yönünde daha önce verdiği ifadeyi de reddetti. Kapan “Adil Öksüz olarak basında gördüğüm kişiyle benim filo gazinosunda gördüğüm kişinin aynı kişi olmadığını anladım. Filo gazinosunda gördüğüm kişinin sivil giyimli amiral ya da general olduğunu düşündüm” dedi. Org. Akar’ın talimatıyla helikopteri kullandığını kaydeden Kapan “Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanının arkasına değil bizzat yanına oturdu” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...