Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hintli askerler iki kişiyi öldürdü

/ Kaynak: AA
Hintli askerler iki kişiyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde, Hindistan ordusunun iki kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi

Polis memuru Abdul Ghani Mir ve görgü tanıkları, Hindistan ordusunun iki kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğunu öne sürdü. Askerlerin Markondal köyünde arama yapmak amacıyla bazı evlerin etrafını çevrelediğini belirten Mir, bu sırada askerlerin açtığı ateşte bir gencin yaşamını yitirdiğini kaydetti. nbsp;
Mir, bunun üzerine daha önce yaşanan ölümleri protesto etmeye başlayanlar, askeri aracı çevreleyip taş atınca askerlerin tekrar ateş açtığını, bir kişinin öldüğünü, bir kişinin yaralandığını söyledi.
Olayın ardından yüzlerce kişi bir araya gelerek ölümleri protesto etti. Polisin ölümleri araştırdığı, ordudan ise açıklama yapılmadığı belirtildi. nbsp;
Pakistan ve Hindistan arasındaki ihtilaflı Keşmir bölgesinde birçok isyancı grup, Keşmir'in Hindistan'dan bağımsızlığını kazanması ya da komşu ülke Pakistan ile birleşmek için mücadele ediyor. Hindistan güvenlik güçleri ile isyancı gruplar arasında 1989'den beri süren çatışmalarda, çoğu sivil 68 binden fazla kişi hayatını kaybetti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...