Mısır karıştı, hastaneler alarmda, ulaşım durdu

/ Kaynak: AA
Mısır karıştı, hastaneler alarmda, ulaşım durdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da muhalifler ile 'baltacı' diye tabir edilen gruplar, iktidardaki Müslüman Kardeşler'e ait bir irtibat bürosunu ateşe verdi.

Mısır'da muhalifler ile 'baltacı' diye tabir edilen gruplar, iktidardaki Müslüman Kardeşler'e ait bir irtibat bürosunu ateşe verdi. nbsp;Şarkıyye'deki Müslüman Kardeşler'e ait binaya yönelik saldırıda irtibat bürosu tamamen yanarken olayda 5 kişi yaralandı. Protestocuların İskenderiye ile Kahire arasındaki demiryolu ulaşımını durdurmaları sonucu iki kent arasındaki tren seferleri durdu. Mısır Sağlık Bakanlığı gösteriler nedeniyle ülke genelindeki hastanelerde "Olağanüstü Durum" ilan etti. Tahrir Meydanı'nda görev yapan gönüllü doktorlar da muhtemel olaylar için hazırlıklı olduklarını açıkladı. Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresi olmak üzere gösterilerin yapıldığı bölgelere 1979 ambulans sevk edildi. Bu arada, Hüsnü Mübarek'in memleketi Münifiye'de binlerce kişi kent meydanında Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı miting düzenledi.
- El Cezire'nin bildirdiğine göre, Mısır'da iktidardaki Müslüman Kardeşler partisinin Kahire'nin Mukattam bölgesinde yer alan genel merkez binası, muhalif protestocular tarafından molotof kokteylleri atılarak ateşe verildi.
- Tahrir Meydanı'ndan Mursi'ye karşıtı sloganlar yükselirken, Nasr City'de binlerce kişi Mursi'ye destek gösterilerine devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...