Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İş adamlarına 'Maldivler' piyangosu

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İş adamlarına 'Maldivler' piyangosu

Ekonomi Haberleri  / AA

İş yeri merkezi Maldivler olan yatırımcıya Türkiye'de vergi kolaylığı sağlanacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuni veya iş merkezi Maldivler'de olup Türkiye'de elde ettiği kazançlar dolayısıyla vergilendirilen dar mükellef kurumların havayolu ile yaptıkları yolcu, yük ve bagaj taşımacılığı nedeniyle Türkiye'de elde ettikleri kazançlardan Kurumlar Vergisi alınmayacak. Bakanlar Kurulu kararının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamaya göre, kanuni veya iş merkezi Maldivler'de olup Türkiye'de elde ettiği kazançlar dolayısıyla Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesine göre vergilendirilen dar mükellef kurumların hava yolu ile yaptıkları yolcu, yük ve bagaj taşımacılığı nedeniyle Türkiye'de elde ettikleri kazançlara vergi kesintisi uygulanmayacak. nbsp;Ayrıca söz konusu vergi uygulaması aynı kanunun ilgili maddesine istinaden yapılacak tevkifat ile ''Gelir Vergisi Kanunu'nda belirtilen esaslara göre birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlar'' için de geçerli olacak. Karar, 18 Temmuz 2011 tarihinden itibaren elde edilen kazançlara uygulanacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...