Mısır'da milyonlar sokağa döküldü, gösterilere kan bulaştı

/ Kaynak: AA
Mısır'da milyonlar sokağa döküldü, gösterilere kan bulaştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da milyonlarca kişi cumhurbaşkanının istifası isteğiyle sokaklara döküldü. Çıkan çatışmalarda şimdiye kadar 2 kişi öldü.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin iktidara gelişinin birinci yıldönümünde milyonlarca kişi cumhurbaşkanının istifası isteğiyle sokaklara döküldü. Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda, şimdiye kadar 2 kişi öldü. Göstericiler Müslüman Kardeşler bürolarına saldırıyor. Olayların kontrolden çıkması halinde müdahale uyarısında bulunan ordu, Mısır tarihindeki en büyük protesto gösterileri ile karşı karşıya bulunulduğunu duyurdu. Mursi aleyhindeki gösteriler, başkent Kahire başta olmak üzere, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Kahire'de Mısır bayrakları ile Tahrir Meydanı'nı dolduran 200 bin kişi, Cumhurbaşkanı Muhammed'i diktatörlüğe yönelmekle ve ülkeyi muhafazakarlaştırmakla suçladı. Mursi ve Müslüman Kardeşler'in verdikleri sözde durmadığını belirten göstericiler, kötüye giden ekonomiyi ve süregelen akaryakıt sıkıntısını eleştirdi. Göstericilerin bir kolu da ellerinde kırmızı kartlarda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürüdü. Göstericiler Mursi istifa edene kadar, sarayın önünde oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.
MURSİ'DEN DİYALOG ÇAĞRISI
Mursi'nin binada olmadığı tahmin ediliyor. Sözcüsü aracılığı ile bir açıklama yapan Mursi, sorunların ancak diyalog yöntemiyle çözülebileceğini duyurdu.
Mursi yanlıları da, yönetime destek gösterisi düzenliyor. Gösteriye 25 bin kişinin katıldığı bildiriliyor.
KAHİRE'DE ÇATIŞMA
Taraflar arasında Kahire'nin güneyindeki Beni Suif bölgesinde Müslüman Kardeşler bürosu yakınında çatışma çıktı. Çatışmada 2 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.
İskenderiye kentinde de 100 bin kişi meydanları doldurdu. Nil kenarındaki kasabalarda en az 3 Müslüman Kardeşler bürosunun ateşe verildiği bildiriliyor.
Polis şimdilik göstericilere müdahalede bulunmuyor.
Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki şiddet olaylarının yayılacağından endişe ediliyor. Ülkede 2 taraf arasında geçen hafta çıkan çatışmalarda 8 kişi ölmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...