Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

17. Akdeniz Oyunları'na muhteşem kapanış

17. Akdeniz Oyunları'na muhteşem kapanış

GÜNDEM Haberleri

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın kapanışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın kapanışı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Mersin Stadyumu'nda organize edilen törene Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katıldı. Mersin Stadı'nın kapanış törenine Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katıldı. ICMG Başkanı Addadi, kapanış törenleri öncesinde yaptığı konuşmada, kısa bir hazırlık süresine rağmen başarılı bir organizasyon yapıldığını vurgulayarak, "Oyunlar mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi. Bu Mersin ve Türkiye'nin büyük bir başarısıdır. Hep beraber Akdeniz Oyunları'nda güzel bir sayfa yazdık. Dostluk, kardeşlik ve duygu dolu anlar yaşadık" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'in artık unutulmazlar arasındaki yerini aldığını kaydederek, "Olimpik hareket, Mersin'de yeni bir heyecan yeni bir dinamizm ve genç sporcularla buluşmayı başardı. Bismillah dedik yola çıktık. İlk günden itibaren omuz omuza kol kola bu yolu Mersinlilerle, olimpiyat ve Akdeniz Oyunları ailesiyle, hükümetimizle, yerel hizmet birimleriyle kararlı adımlarla adım adım arşınlayarak geride bırakmayı başardık. 47'si altın 126 madalya ile Türk sporcular önemli başarılar kazandılar. Ancak madalyalar bir yana 24 ülkenin gençleri oyunlar köyünde, spor tesislerinde centilmenlik ve sevgiyle birbirlerine kenetlendiler" şeklinde konuştu.
Mersinlilere de teşekkür eden Bakan Kılıç, "Sevgili Mersinliler büyük uluslararası organizasyonların sadece çok büyük ve kaliteli tesisler yapmaktan ibaret olmadığını gösterdiniz. Olimpik sporcularımızı salon ve statları tıklım tıklım doldurarak bir an bile yalnız bırakamadınız. Bu ülkenin ve bu ülke gençlerinin olimpiyatları ne kadar hak ettiğini gösterdiniz. Biz bu gece Mersin'den ayrılacağız, ama olimpik hareket olimpik tesisleriyleyaşamaya devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 500 milyon lirası tesis yatırımları, yaklaşık 300 milyon lirası organizasyon cari giderleri olmak üzere yaklaşık oyunlar için Mersinimize yaklaşık 800 milyon lira aktardı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum."
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Mersin'in tam bir spor kenti haline geldiğini kaydederek, "Belediyemiz spor tesislerine ulaşım konusunda, gerek kamulaştırma, gerek imar tadilatları, gerekse yeni yollar yapımıyla büyük çalışmalara imza atmıştır. Hükümetimiz ve belediyemiz planlama, projelendirme ve finansman konularında bütün imkanlarını seferber ederek yaptığımız çalışma neticesinde kentimiz oyunlara hazır hale gelmiştir. Bugün Mersin için miladi bir gündür. Mersin artık dünyada Akdeniz oyunlarına ev sahipliği bir spor şehri olarak anılacaktır"
Konuşmaların ardından Akdeniz oyunları marşı çalındı ve oyunlar bayrağı gönderden indirildi.
BAYRAK DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI
Sporculardan oluşan Akdeniz kortejinin geçişiyle başlayan kapanışta, 17. Akdeniz Oyunları'nın ev sahibi Mersin ile bir sonraki oyunlara ev sahipliği yapacak İspanya'nın Tarragona şehri arasında bayrak devir teslim töreni yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları bayrağını Addadi'ye verdi. Addadi de bayrağı Tarragona Belediye Başkanı Josep Felix Ballesteros'e teslim etti.
Akdeniz Oyunları'nın kapanış töreni, görkemli gösterilerle sona erdi.
Mersin Stadı'ndaki törende konuşmaların ardından kültürel bölümde, önce stat zeminine kurulan özel projeksiyon sisteminde oyunlardaki müsabakalardan önemli anlar gösterildi.
Akdeniz'de 4 mevsim adını taşıyan gösterinin ilk bölümünde açılıştaki gibi sahanın ortasında yer alan hilalin altında Kız Kalesi'nin etrafından dansçılar dans etti.
İkinci bölümde davul gösterisi yapıldı. Ritm grubu davul çalarken, açılışta uçan semazenler gibi özel uçuş sistemleriyle göğe yükselen 9 dansçı davul çalmaya devam etti.
TÜRKİYE HARİTASI ÜZERİNDE SAHNELENEN 7 BÖLGENİN HALK OYUNLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Gösterinin üçüncü bölümünde saha zemininde 7 bölgeye ayrılmış Türkiye haritası üzerinde, her bölgenin halk oyunları gösterileri tek tek sırayla sahnelendi.
Gösterinin sonunda Türkiye haritası üzerindeki 7 bölge kaldırılırken, dansçılar Türkiye haritasının ortasında bir araya geldi. Bu sırada sahanın ortasındaki hilale nazar boncuğu yansıtıldı.
Seyirciler beğeniyle izledikleri bu gösterinin sonuna "Türkiye Türkiye" diye tezahürat yaptı.
PİRİ REİS'İN GEMİSİ YİNE AKDENİZ'İN SULARDINDA YÜZDÜRÜLDÜ
Açılış töreninde olduğu gibi kapanış töreninde de Piri Reis'in gemisi yine stat zemininde özel bir teknikle yansıtılan Akdeniz'in sularında yüzerken, 3 kıtanın üzerinde dansçılar dans etmeye başladı. Bu sırada 3 kıta da zeminde kayarak birbirine yaklaştı. Kıtalar birleşirken 3 kıtadan temsilciler Piri Reis'in gemisine bindi. Daha sonra Piri Reis'in haritası zemine yansıtıldı ve gemi harita üzerinde dolaşmaya başladı. Gemi stattan ayrılırken, saha ortasında yükselen hilal de suya indirildi.
Işık gösterilerinin ardından sahaya gelen dansçılar, zeminde ay ve yıldızı oluşturdu. Yıldızı oluşturan dansçıların elindeki meşaleler ise büyük ilgi çekti. Dansçılar sahadan ayırlırken zemine, "Biriz, beraberiz, kardeşiz" yazısı Türkçe ve İngilizce yansıtıldı. Daha sonra havai fişek gösterisi yapıldı.
Kapanış töreni, Ferhat Göçer konseriyle sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...