Fenerbahçeliler yürüdü, Beşiktaşlılar destekledi

Fenerbahçeliler yürüdü, Beşiktaşlılar destekledi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe taraftarı UEFA'nın kararını protesto için İstanbul'da bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, çok sayıda Beşiktaş taraftarı da yer aldı.

Fenerbahçe taraftarı UEFA'nın kararını protesto için İstanbul'da bir yürüyüş düzenledi. Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA'nın sarı-lacivertli takıma verdiği Avrupa kupalarından 2+1 yıl men cezasını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Taraftar gruplarının organize ettiği yürüyüş, saat 19.07'de Bağdat Caddesi üzerinde Suadiye'den başlarken, binlerce taraftar organizasyona katılarak kulüplerine destek verdi. Meşaleler yakıp, tezahüratlar yaparak Kadıköy sahiline kadar yürüyen taraftarlar, 3 saat süren organizasyonda UEFA, UEFA Başkanı Michel Platini ve Galatasaray aleyhine tezahüratlarda bulundu. nbsp; ''Mafya UEFA, sabrımızı taşırma" tezahüratları yapan taraftarlar, üzerinde, "İnancımız tam, mücadeleye devam" ve "Sevdan davamızdı, davan sevdamız oldu" yazılı iki pankart açtı.
YASEMİN MERÇİL, YÜRÜYÜŞTE YER ALDI
Taraftar yürüyüşünde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil de yer aldı.
Yürüyüş kortejinin önünde yer alan Merçil, yaptığı açıklamada, böyle günlerde taraftarlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktararak, "Çok üzücü günler geçiriyoruz. UEFA tarafından aceleyle bazı kararlar alındı. Bugün taraftarımız, kulübünün, başkanımız Aziz Yıldırım'ın yanında olduğunu göstermek için bu yürüyüşü organize etti. Onların bu enerjisi çok önemli çünkü bu bize de yansıyor. Bizimle birlikte oldukları için, başkanımız Aziz Yıldırım'ın arkasında durdukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
BEŞİKTAŞ TARAFTARLARI DA KATILDI
Fenerbahçeli taraftarların UEFA'ya tepki için gerçekleştirdiği yürüyüşte, çok sayıda Beşiktaş taraftarı da yer aldı.
Sarı-lacivertli taraftarlarla yürüyen Beşiktaş formalı çok sayıda kişi olduğu görülürken, "Yaşasın renklerin kardeşliği" ve "Çarşı sen bizim her şeyimizsin" tezahüratları yapıldı.
Öte yandan, az sayıda da olsa Galatasaray forması giymiş taraftarlar da yürüyüşte yer aldı. Sarı-kırmızı formalı bir kişinin elinde Fenerbahçe bayrağıyla yürüyüşe katılması dikkati çekti.
SİYASİ İÇERİKLİ TEZAHÜRATLAR, ORTAMI GERDİ
Yürüyüş esnasında, yapılan siyasi içerikli tezahüratlar nedeniyle zaman zaman gerginlikler yaşandı.
Siyasi içerikli sloganlar atan taraftarlar ile bu duruma karşı çıkan taraftarlar, yürüyüş sırasında birkaç kez karşı karşıya geldi. Yaşanan gerginlik zaman zaman kavgaya dönüşse de araya giren taraftarlar, olayların büyümesinin önüne geçti.
Ayrıca, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda bulunan Alex de Souza heykelinin önünden geçildiği sırada, sarı-lacivertli taraftarlar, uzun süre Brezilyalı futbolcu lehine tezahüratlarda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...