Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, Ürdün'de

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, Ürdün'de

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi'nin, Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki ile başkent Amman'da bir araya geldiği bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Mihlafi görüşmede, Husilerin başlattığı ve hala devam eden savaşın ülkede yıkım, yoksulluk ve salgınların artmasına neden olduğunu belirtti.
Mihlafi, Yemen-Ürdün Ortak Yüksek Komitesi'ne işlerlik kazandırılması ve yeniden toplantılara başlanması, kolera salgınıyla mücadelede tıbbi destek sunulması ve Yemenlilere Ürdün vizesi verirken kolaylık sağlanmasını istediklerini ifade etti.
Mulki ise ülkesinin farklı alanlarda Yemen'e destek olmaya devam ettiğini, kolera salgınıyla mücadelede Yemen hükümetine ilaç ve aşı yardımında bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi. Mulki, ayrıca ortak yüksek komitenin toplantısına hazırlık çalışmasının en kısa zamanda başlaması gerektiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcici İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in ofisinin New York'tan Ürdün'e nakledilmesi yönündeki talebi kabul ettiklerine işaret eden Mulki, ofisin taşınmasının, uluslararası camianın Ürdün'ün bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasında oynadığı role duyduğu güveni yansıttığını bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...