90 bin Bağ-Kur’lu için emeklilik fırsatı

Düzenleyen:
90 bin  Bağ-Kur’lu için emeklilik fırsatı

Ekonomi Haberleri

Düşük faizli kredi alan 90 bin Bağ-Kur’lu prim borcunu sıfırlayıp, emekli olacak. Emekli maaşıyla kredisini ödeyecek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeniden yapılandırma kapsamındaki 4B’li (Bağ-Kur) vatandaşlardan mali açıdan yeterli imkâna sahip bulunmayanlara, Ziraat Bankası’ndan sunulan teminatsız kredinin “bir şans” olduğunu belirtti. Bağ-Kur’luların borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanabileceklerini anımsatan Palandöken, vatandaşların 31 Ağustos 2017’ye kadar bulundukları yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerine ve Ziraat Bankası şubelerine giderek bu imkândan faydalanabileceklerini bildirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) çok önemli bir görevi en iyi şekilde ifa ettiğine işaret eden Palandöken, SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolün prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan Bağ-Kurlulara emeklilik imkânı sağlayacağına dikkati çekti. Palandöken “Bu yıl tahminen emeklilik bekleyen 90 bin Bağ-Kur’lu emekli olabilmek için bankalardan kredi alacak ve emekli maaşından yapılacak kesinti ile borcunu ödeyecek. Bu düşük faizli kredinin çok yardımı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...