Akdeniz Oyunları'nda görkemli kapanış

Akdeniz Oyunları'nda görkemli kapanış

SPOR Haberleri

24 ülkeden 5 bin 100 sporcu ve teknik ekibin katıldığı 17. Akdeniz Oyunları açılışı gibi görkemli bir kapanışla son buldu.

31 branşta yapılan oyunlarda, İtalya 70 Altın, 52 Gümüş, 64 Bronz olmak üzere 186 madalya ile birinciliği elde ederken, Türkiye 47 Altın, 43 Gümüş ve 36 Bronz olmak üzere toplam 126 madalya ile ikinci oldu. 20-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Akdeniz Oyunları'na 24 ülkeden 5 bin 100 sporcu ve teknik ekip katıldı. Sporcuların centilmence mücadele ettiği müsabakalar sonucunda organizasyonun kapanış seremonisi, 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda gerçekleşti. 5 sahne olarak düzenlenen kapanış seremonisine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları Komite Başkanı Amar Addadi katıldı. Kapanış seremonisi 20.30'da oyunlara katılan ülke bayraklarının sahaya çıkmasıyla başladı. Daha sonra tüm sporcular sahaya girdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla sahaya çıkan Türk sporcular, tribünlerden büyük coşkuyla karşılandı. Ülke takımları saha içinde kortej halinde tur atarak tribünleri selamlamalarının ardından, kendilerine ayrılan tribünlere geçtiler.
Törende daha sonra bayrak devir teslim töreni yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra 18'nci Akdeniz Oyunları'nı düzenleyecek olan İspanya'nın bayrağı gönlere çekildi. Daha sonra Mersin'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, oyunların bayrağını Komite Başkanı Amar Addadi'ye teslim etti. Adadi'de 18'ncisini düzenleyecek olan İspanya'nın Taraggona Belediye Başkanı'na teslim etti. Törende ilk konuşmayı yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2006'dan beri mücadele verdikleri Akdeniz Oyunları'nı büyük bir başarı ile tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Normalde 6 yıl olması gereken hazırlık sürecini 18 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Mersin bu süreçte yeni 12 tesise kavuşurken, diğer tüm tesislerin de onarım ve tadilatları yapıldı. Mersin böylece tarım, lojistik, turizm, sanayiden sonra tam bir spor kenti oldu. Belediye olarak gerek kamulaştırma ve gerekse 25 kilometre uzunluğunda yeni yolları yaparken, tüm yolları elden geçirerek büyük çalışma yaptık. Hükümetimizin büyük desteği ile dev tesisler Mersin'e kazandırıldı. Mersin tarihi bir dönem yaşadı. Bugün de oyunların başarılı tamamlamasıyla tarihi bir gün yaşıyoruz. Oyunların başarısında başta başbakan olmak üzere, sayın bakanlarımıza, valimize, oyunlar süresince tribünleri dolduran ve örnek bir ev sahipliği yapan Mersinlilere sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise büyük bir heyecanla adeta fabrikalar gibi çalışarak dev gibi işler yaptıklarını belirterek, "Mersin artık unutulmazlar arasındaki yerini almıştır. Olimpik hareket Mersin'e yeni bir heyecan ve dinamizm getirdi. Bismillah dedik ilk günden itibaren Mersinlilerle el birliği yaparak başardık. Kararlı adımlarla bu günlere geldik ve başardık. 126 madalya ile önemli başarılar elde ettik. Akdeniz'in 24 ülkesinden gelen gençler, olimpiyat köyde birbirlerine kenetlendiler. Tam 2 haftadır tüm Akdeniz'in gençlerini, dünyanın gençlerini unutulmaz bir inançla sarıp sarmaladık. Mersin çok iyi bir ev sahipliği yaptı. Mersin bu oyunları hak etmiştir. Bu gece Mersin'den ayrılacağız. Ama olimpik hareketlilik Mersin'in geleceğine önemli katkılar yapacak. Mersin 12 olimpik oyunlarına hazırlık kentlerinden biri oldu. Bu tesisleri olimpik miras olarak yaşatmak hepimizin boynumuzun borcudur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 500 milyon tesisler için, yaklaşık 300 milyon da cari giderler olarak 800 milyon TL bir bütçe ayırdı." dedi.
Akdeniz Oyunları Komite Başkanı Amar Adadi, Türkçe 'Merhaba' diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Çok kısa bir hazırlık sürecine rağmen olağanüstü çabalarla bu günlere geldik. Oyunlar mükemmel bir şekilde yapıldı. Hiçbir aksaklık yaşanmadı. Komitenin tamamını bu organizasyona emeği geçenlere teşekkür etmektedir. Başta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olmak üzere spor bakanına, vali, belediye başkanı herkese teşekkür ediyorum. Gerçek bir olimpiyat ruhu ile bu işi el birliği ile başardık. Ayrıca gönüllü gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Mersinliler size çok teşekkür ediyorum. Tüm halka teşekkür ediyorum. Bizi bir an olsun yalnız bırakmadılar. Umarız Akdeniz Oyunları güneşi uzun yıllar Mersin'de parlar ve devam eder." Kapanış seremonisinden sonra Akdeniz Marşı okundu. Göndere çekilen Akdeniz Oyunları bayrağı indirildi. Kapanış konuşmalarından sonra kültürel bölüme geçildi. Kültürel bölümlerde, Akdeniz'de 4 Mevsim, Anadolu Ritmi, Halk Oyunları, Üç Kıta Dansları ve Piri Reis'in Akdeniz'i temaları akıcı bir üslupla işlendi. Kapanış seremonisi ünlü sanatçı Ferhat Göçer konseri ile son buldu.
31 branşta yapılan Akdeniz Oyunları'nda İtalya 70 Altın, 52 Gümüş, 64 Bronz olmak üzere 186 madalya ile birinciliği elde ederken, Türkiye 47 Altın, 43 Gümüş ve 36 Bronz olmak üzere toplam 126 madalya ile ikinci oldu. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...