Ömer Amir'den 30 Haziran açıklaması

/ Kaynak: AA
Ömer Amir'den 30 Haziran açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ömer Amir, Cumhurbaşkanlığının gösterilerin hacmini küçümsemediğini, göstericilerin meşru taleplerine saygı duyduğunu dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ömer Amir, Cumhurbaşkanlığının gösterilerin hacmini küçümsemediğini, göstericilerin meşru taleplerine saygı duyduğunu dile getirdi. Amir, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle ülke genelinde düzenlenen gösterileri değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki siyasi çevreler ve hareketlerle istişare halinde olduklarını belirterek, "Mısır Cumhurbaşkanlığı, gösterilerin hacmini küçümsemiyor, halkın meşru taleplerine de saygı duyuyor. Cumhurbaşkanı Mürşi, tüm kesimlerin memnuniyet duyacağı ortak paydada buluşmak için milli diyalog ve uzlaşıdan yana" dedi. Anayasaya uyan tüm siyasi taleplerin kabul edilebilir olduğunu belirten Amir, Mısır'da baş gösteren siyasi tıkanıklığın çözümü konusunda Cumhurbaşkanlığı tarafından adımlar atıldığını savundu. Barışçıl gösterileri olumlu karşıladıklarını ifade eden Amir, "Mursi'ye bir takım ön şartlar koşularak, tavizler vermesi bekleniyor. Yine Mürşi'nin diyalog çağrıları şartlı olarak yerine getirilmeye çalışılıyor. Bu durum kabul edilemez" diye konuştu. "Cumhurbaşkanlığı sadece siyasi seçkinlere değil herkese diyalog kapısını sonuna kadar açtı" ifadesini kullanan Amir, "Mısır sokaklarına dökülen gençlerin haklarının tam olarak yerine getirilmemesi sebebiyle Cumhurbaşkanı birçok kez özrünü ifade etmişti" değerlendirmesinde bulundu. Amir, Mısır'da yaşananların iç meseleleri olduğunu hiçbir yabancı ülkenin iç işlerine karışmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, krizi atlatmak için her türlü ciddi girişimi dikkate alacaklarını sözlerine ekledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...