Suudi Arabistan'da Veliaht prense suikast girişimi

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'da Veliaht prense suikast girişimi

DÜNYA Haberleri

İran'lı haber ajansı Fars, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a başarısız bir suikast girişiminde bulunulduğunu dünyaya son dakika olarak duyurdu.

Suudi Arabistan'da geçtiğimiz günlerde veliaht prens ilan edilen Prens Muhammed bin Selman'a suikast girişiminde bulunulduğu belirtildi. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın, Riyad yönetimine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Pazar günü Cidde'de bulunan Muhammed bin Selman'a bir başka prens tarafından suikast girişiminde bulunuldu. Selman saldırıdan yara almadan kurtulurken, 'suikastçı prens' yakalandı.

EV HAPSİNE ATILMIŞTI
 
Kral Selman'ın oğlu olan Muhammed bin Selman geçtiğimiz günlerde, Muhammed bin Nayif'in yerine veliaht prens ilan edilmişti. Bu atamanın Suudi sarayında huzursuzluk yaşattığı konuşulurken, eski veliaht prens Muhammed bin Nayif ev hapsine alınmıştı. Riyad yönetimine yakın kaynaklar, Kral Selman'ın tahtı oğluna devretmeye hazırlandığını ve bunun için uygun zamanın beklendiğini söylüyor. Arap medyası Kral Seman'ın iki aylık bir tatile çıkarak, işleri veliaht prense bırakacağını sonrasında ise tahttan el çekeceğini belirtiyor.
 
Reuters ise suikast iddialarıyla gündeme gelen Muhammed bin Salman'ın hızlı yükselişinin, Suudi sarayındaki diplomatlar ve askerler arasında rahatsızlık yaşattığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...