BDP'li Sakık'tan ezber bozan açıklamalar

/ Kaynak: İHA
BDP'li Sakık'tan ezber bozan açıklamalar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

BDP'li Sırrı Sakık, 'Gezi Parkı olaylarını, sandıkta yenemedikleri iktidar partisini 'acaba nasıl devirebiliriz' anlayışı içinde olanlar organize etti.' diye konuştu.

İzmirli işadamı Şerif Yalçın'ın oğlu Mert'in sünnet düğününe katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, çıkışta gazetecilere Gezi olaylarını değerlendirdi. Türkiye'nin ilk kez barışa yakın bir süreci yaşarken değişik kesimlerinde özgürlük ve hak taleplerinin doğal olduğunu ifade eden Sakık, "Belli kesimler özellikle bu olayları barış sürecine karşı bir duruş olarak sergiledi. Sandıkta yenişemedikleri iktidar partisini 'acaba farklı alanlarda nasıl devirebiliriz' anlayışı içinde oldular. Askerlere davetiye çıkardılar. Biz AK Parti ile çatışırız, kavga ederiz ama bunun hesabı sandıkta görülür. Gezi olayında çok masumane talepleri olan kesimi bunun dışında tutuyorum. Özellikle 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diyerek sokakları tetikleyenlerin ulusalcı kesimlerin aslında niyetlerinin iyi olmadığını biz de biliyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...