Refiye'den iyi haber

Refiye'den iyi haber

GÜNDEM Haberleri

Refiye Yılmaz, 6 organı birden değiştirilmek üzere ABD'ye gitti. Refiye'ye, bir ay içinde mide, pankreas, karaciğer, böbrek, kalın bağırsak ve ince bağırsak nakli yapılacak.

Milyonda bir görülen Gardner sendromuna yakalanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından nisan ayında ABD'deki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen Refiye Yılmaz'ın (23) tedavisi bütün hızıyla devam ediyor. İnce bağırsağın dışında 5 nakil daha olması gerektiği anlaşılan Refiye için gerekli bütün organlar bulundu. Genç kız, bir ay sonra aynı anda mide, pankreas, karaciğer, böbrek, kalın bağırsak ve ince bağırsak nakli olacak. Takılan ince bağırsak ise dışarı çıkarılarak bir yıl bu şekilde yaşayacak. Nakil sonrası enfeksiyon kapmaması için Refiye'nin tedavisi devletin kiraladığı evde devam edecek. Operasyondan 6 ay sonra Türkiye'ye gelecek olan genç kız, yaklaşık bir yıl sonra bu defa ince bağırsağının içeri alınması için yeniden Amerika'ya gidecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...