Mısır lideri meydan okudu, 'Buradayım'

Mısır lideri meydan okudu, 'Buradayım'

DÜNYA Haberleri

Mursi karşıtları göreve gelişinin birinci yıl dönümünde cumhurbaşkanını istifaya zorlamak için ülke genelinde dev gösteriler başlattı. Mursi ise 'İkinci bir devrim yok' dedi.

Mısır'da beklenen oldu. Haftalar önceden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi için onun göreve gelişinin 1'inci yıldönümü olan dün gösteriler düzenleneceğini ilan eden muhalifler sokaklara döküldü. Böylece eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 2011'de devrilmesinin ardından başta bu kez Mursi muhalifleri dev gösteriler başlattı. Tahrir Meydanı, Savunma Bakanlığı'nın önü ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çevresinde toplanan muhalifler orduyu göreve davet ederek, Mursi'nin cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılmasını istedi. Muhaliflere meydan okuyan Mursi ise dün İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, "İkinci bir devrim olmayacak" dedi. Cumhurbaşkanı Mursi, "Anayasal düzenden sapmaya izin vermeyeceğim. nbsp;Benim istifa etmem yerime gelecek olanların da yasal durumunu zedeler. Bu sonu gelmeyen bir kaos ortaya çıkarır. Halen görevde birini değiştirdiğiniz zaman onun da muhalifleri olacak. Ya bir ay ya da bir hafta sonra bu kez onun istifası için sokağa dökülecekler" diye konuştu. Mursi'ye destek veren binlerce gösterici de Medinetu'n-Nasr (Nasr City) mahallesinde toplandı. nbsp;Mursi destekçileri ve karşıtları arasında ülke genelinde çıkançatışmalarda 3 kişi öldü, 174 kişi de yaralandı. İlk devrim açıklamasını yayımlayan muhalif partilerin temsilcisi Ulusal Kurtuluş Cephesi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın meşruiyetini kaybettiğini ilan etti. Açıklamanın ardından eylemciler, Kahire'nin Mukattam bölgesindeki Müslüman Kardeşler'in ana merkezini taşlayıp molotofkokteylleri ile ateşe verdi. Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi ise, Mısır halkına seslenerek, "Mursi'ye bir şans daha verin" dedi.
Ülkede son 48 satte yaklaşık 60 bin kişi ülkeden hava yolu ile ayrıldı. Birçok konsolosluk ve temsilcilik de kapandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...