Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Egemen Bağış, 'Darısı tez elden Türkiye'nin başına'

Egemen Bağış, 'Darısı tez elden Türkiye'nin başına'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye gibi 8 yıl önce müzakerelere başlayan Hırvatlar ekonomik açıdan geride olmalarına rağmen bugün resmen AB'nin 28. üyesi oluyor.

AB'ye üyelik müzakerelerine Türkiye gibi 3 Ekim 2005'te başlayan Hırvatistan, ekonomik kalkınma ve gelişmişlik bakımından Türkiye'nin gerisinde kalmasına rağmen bugün resmen AB'nin 28. üyesi oluyor. nbsp;Türkiye ile Hırvatistan, 3 Ekim 2005'te birlikte müzakerelere başlamış olsalar da Türkiye'nin AB macerası çok daha öncelere, hatta Hırvatistan'ın bağımsızlığının öncesine dayanıyor. Türkiye, 1999 yılında ''aday ülke'' statüsü almasına karşın, bundan tam 12 yıl önce, 1987 yılında, o zamanki adıyla "Avrupa Topluluğu"na adaylık için başvuruda bulunmuştu. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış dün Hırvatistan'ı kutlamak için bu ülkeye gitti. Bağış, Hırvatistan'ı tebrik ettiğini belirterek, "Darısı tezelden Türkiye'nin başına" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin AB üyelik sürecinde, bugüne kadar hiçbir ülkenin önüne çıkarılmadığı kadar engeller çıkarılıp, barikatlar kurulduğunu bildiren Bağış, üyeliğin siyasi sebeplerle geciktirilmeye çalışıldığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...