Trump'tan Kuzey Kore'ye sert çıkış

Düzenleyen:
Trump'tan Kuzey Kore'ye sert çıkış

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'ye karşı uyarılarını sürdüren ABD Başkanı Trump, "Kuzey Kore nükleer tehdidi tırmandırırsa dünyanın görmediği ateş ve dehşeti görecek" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer silahlanmaya devam edeceklerini duyuran Kuzey Kore'ye sert çıkıştı.

Trump, New Jersey’deki Trump Ulusal Golf Klübü’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Kuzey Kore’nin yapacağı en iyi şey ABD’yi bir daha tehdit etmemek olur. Eğer Kuzey Kore nükleer tehdinini sürdürürse dünyanın daha önce görmediği ateş ve öfke ile karşılaşacak."
Pyongyang yönetimi, daha önce ABD'nin yapacağı olası bir askeri müdahaleye karşılık, stratejik nükleer kuvvetleriyle "şiddetli bir ders" vereceklerini duyurmuştu.
Bunun üzerine Beyaz Saray, Kuzey Kore’nin balistik füze ve nükleer silahlanma programlarını durdurmak için güç kullanmaya her an hazır olduklarını fakat ulusal kısıtlamaları içeren küresel diplomasi yolunu tercih ettiklerini bildirmişti.

PİYASALAR OLUMSUZ ETKİLENDİ

Trump'ın Kuzey Kore için kullandığı bu sert ifadeler sonrası 9 gündür rekor kıran ABD borsa endeksleri, sürekli yükselişe ara vererek ilk kez düşüşle kapandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...