Kayıklarla sürgünlerin hikayesi

Düzenleyen:
Kayıklarla sürgünlerin hikayesi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Terk edilmiş kayıklara ipeklerle hayat veren sanatçı Gül Bolulu, “Sergimde yelkenlilerle, Adalar’daki sürgün hikâyelerine birazcık da olsa ses vermek istedim” diyor.

Harap hâlde bulunan Büyükada’nın terk edilmiş kayıkları, bir sergiyle yeniden hayat buldu. Tekstil Sanatçısı Gül Bolulu, “Sürgün Kayıkları” isimli sergide, sürgün hikâyelerinden yola çıkarak terk edilmiş kayıkları ipekten yelkenlerle buluşturdu. Büyükada’daki Adalar Müzesi’nde açılan sergi, sürgüne gönderilen insanların umutsuzluklarını, hayal kırıklıklarını ve bilinmezliklerini anlatıyor. Sergide yer alan her bir yelkenin ayrı bir hikâyesi olduğunu söyleyen sanatçı Gül Bolulu şöyle konuşuyor: Ada’ya geldiğimden beri birçok sürgün hikâyesi dinlemem ve sürgünün hâlâ devam ediyor olması buraya bakışımı etkiledi. Adalar’da yüzyıllar boyunca sürgün geleneği devam etti. Adalar Bizans döneminde, buradaki manastırlara sürgün edilen imparatorlar, imparatoriçeler, patrikler sayesinde ünlenmişti. ‘Sürgün Kayıkları’ sergisinin hikâyesi de bu sürgünlerle başlıyor. Bu sergide, hayalimdeki yelkenlilerle, sürgün hikâyelerine birazcık da olsa ses vermek istedim. Sergi, 30 Eylül tarihine kadar görülebilecek...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...