Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşin hakkını verene anında sertifika

- Güncelleme:
İşin hakkını verene anında sertifika

Ekonomi Haberleri

MEB, alanında uzmanlaşan ve deneyim sahibi olan kişilerin herhangi bir kursa gitmeden sertifika sahibi olmasının önünü açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işinde tecrübe sahibi olmasına rağmen işverenin sertifika talep etmesi nedeniyle çırak gibi 3-4 ay boyunca sertifika almak için kursların yolunu tutan kişilerin bu çilesine son verdi. "Önceki Öğrenmelerin Tanınması" konulu bir uygulama başlatan MEB, alanında uzmanlaşan ve deneyim sahibi olan kişilerin herhangi bir kursa gitmeden sertifika sahibi olmasının önünü açtı. Pilot olarak başlatılan uygulama ile ilk etapta elektrik pano montajcılığı, otel rezervasyon görevlisi ve aşçılık alanlarında deneyimli kişilerin iş tecrübelerini sertifikalandıran Bakanlık, bu sayede, bireylerin kurs veya ders almaya gerek kalmaksızın istihdama giriş yapma fırsatı bulmalarını sağlayacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...