Mardin merkezli 4 ilde terör operasyonu

Düzenleyen:
Mardin merkezli 4 ilde terör operasyonu

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın finans kaynaklarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında iş adamları ve müteahhitlerin de bulunduğu 25 kişiden 20'si tutuklandı

Mardin merkezli 4 ilde terör örgütü PKK'nın finans  kaynaklarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda  gözaltına alınan 25 kişiden  20'si tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  soruşturma kapsamında 15 Nisan'da Derik ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik  düzenlenen operasyonda silahlarıyla ele geçirilen terör örgütünün sözde GAP-Ruha  alan sorumlusu "Kurtay" kod adlı Ü.C. ve "Bahoz" kod adlı terörist L.A'nın yer  göstermesi sonucu bulunan dokümanların incelenmesi sürüyor.
 
İncelemeler kapsamında PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarının  önlenmesi amacıyla, örgüte para, silah ve mühimmat yardımı yaptığı  değerlendirilen şüphelilere yönelik Mardin, İstanbul, Diyarbakır  ve Şırnak’ta eş  zamanlı operasyon düzenlendi.Operasyonlarda aralarında iş adamları ve müteahhitlerin de bulunduğu  25 kişi gözaltına alındı.Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki sorgularının ardından Salih S, Şeyhmus A. ve Salih A.  serbest bırakıldı.
 
Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mehmet Can S, Seyithan B, Kemal G,  Faruk A, Zeynilabidin İ, Sadettin B, Derviş G.  Abdulbaki A, Halil E, Halit Y,  İbrahim K,  Latif Ç, İsmail A, Ali A, Ramazan Y, Fetüllah Ö, Bekir B, Abdulvahap  Ç, Ali A, Mahsum Ö, Salih S, Şeyhmus A. ve Salih A, "silahlı terör örgütüne üye  olmak" "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlarından tutuklandı, Mehmet  K. ve Yusuf A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Mardin Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince,  Mazıdağı ve Derik ilçelerinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 terörist  etkisiz hale getirilmiş, sözde GAP-Ruha alan sorumlusu "Kurtay" kod adlı Ü.C. ve  "Bahoz" kod adlı L.A. silahlarıyla yakalanmıştı.Özellikle Derik, Mazıdağı ve Kızıltepe ilçelerindeki birçok saldırının  planlayıcıları ve failleri olduğu belirlenen teröristlerin, Şanlıurfa'nın  Viranşehir ilçesindeki adliye lojmanlarına yönelik bombalı araçla saldırı başta  olmak üzere 11 asker, 4 polis, 2 geçici güvenlik korucusu ve 3 sivil vatandaşın  şehit edilmesi ile 3 polis ve 4 askerin yaralanmasına neden olan 14 terör  eyleminin de faili oldukları tespit edilmişti.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...