ABD'li profesör, 'can güvenliğim yok' dedi, miğfer ve çelik yelekle derse girdi

Düzenleyen:
ABD'li profesör, 'can güvenliğim yok' dedi, miğfer ve çelik yelekle derse girdi

DÜNYA Haberleri

ABD'de kampüs içinde silah taşınmasına izin veren üniversitede çalışan ve can güvenliğinden endişe duyduğunu söyleyen profesör Charles K. Smith, bu yeni kararı protesto etmek için çelik yelekle derse girdi.

Amerika'nın Teksas eyaletinde San Antonio Üniversitesi'nde çalışan coğrafya profesörü Charles K. Smith, eyaletin kampüs içinde silah taşınmasına izin veren kanununu protesto etmek için derse miğfer ve çelik yelekle girdi.

''KAMPÜS İÇİNDE GÜVENDE DEĞİLİM''

Profesör Smith yaptığı açıklamada, artık kendini kampüs içinde güvende hissetmediğini ve bu şekilde silah taşınmasına izin veren kanunu protesto ettiğini söyledi. Profesörün bu hareketi tepkilere neden oldu.

"CAN GÜVENLİĞİM YOK"

Profesör, savaş meydanında giyilen elbiseleri giydiği fotoğrafı sosyal medya üzerinden "Daha önce kampüste silah taşımak yasaktı ama artık serbest. Bu yüzden can güvenliğimin olmadığını düşünüyorum" notuyla paylaştı. Fotoğraf sosyal medya kullanıcıları arasında farklı tepkilere neden oldu.

"İNSAN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ BİR ŞEY YOK"

Profesör, daha önce kendisine sinirlenen öğrencilerin silahlarını evden getirdiklerini, ama eve gidip gelene kadar sinirlerinin geçtiğini; bu kanundan sonra üstlerinde taşıdıkları için kendisine ateş etmelerinin an meselesi olduğunu belirtti. Profesör son olarak gezegende insan hayatından daha değerli bir şeyin olmadığını ve öğrencilere silah taşıma izni veren kanunun ileride çok daha fazla probleme yol açaçağını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...