Ekmek yiyemeyen çocuklar için ilaçlar Türkiye’den

Düzenleyen:
Ekmek yiyemeyen çocuklar için  ilaçlar Türkiye’den

SAĞLIK Haberleri

Fenilketonüri başta olmak üzere bazı nadir hastalıkların tedavisinde kullanılacak üç yetim jenerik ilaç, Türkiye’den 25 ülkeye ilaç ihraç edilecek

Fenilketonüri başta olmak üzere bazı nadir hastalıkların tedavisinde kullanılacak üç yetim jenerik ilaç, Türkiye’den 25 ülkeye ilaç ihraç edilecek. Yerli ilaç firması TRPharm ve nadir hastalıklar için yenilikçi ilaçlar geliştiren İsviçre firması Dipharma Türkiye ve Orta Doğu’da üretilecek üç yetim jenerik ilaç için bölgesel bir ticari, imalat işbirliği anlaşması imzaladı. Bu önemli iş birliği ile nadir hastalıklar olarak tarif edilen ve genetik  hastalıklar olan Fenilketonüri (PKU), Gaucher Hastalığı ve Herediter Tirozinemi Hastalığı için tedavi alternatifi sunulacak. Bu ürünler Türkiye, Körfez Arap Ülkeleri ve diğer Orta Doğu ülkelerinde TRPharm tarafından ruhsatlandırılmalarının ardından piyasaya verilecek. Bu hastalıklardan etkilenen hasta sayısı at olmasına rağmen, hastalar ve çevreleri üzerindeki etkisinin büyük olduğunu söyleyen TRPharm Genel Müdürü Mehmet Göker, hastaların en önemli problemlerinin ilaca erişim olduğunu vurguladı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...