Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mapfre, Torun Center'la el sıkıştı

Mapfre, Torun Center'la el sıkıştı

EMLAK Haberleri

Mapfre Grup şirketi Mapfre Genel Sigorta, merkezini taşıyacağı Torun Center ofis kulesinin 10 katını yaklaşık 67 milyon dolarlık yatırımla satın aldı.

Torunlar GYO'nun, İstanbul'un merkezinde Ali Sami Yen arazisi üzerinde hayata geçirdiği Torun Center projesinde yer alan ofis kulesi, Mapfre Genel Sigorta'nın yeni binası olacak. Genel müdürlük ofisi olarak kullanılmak üzere, nisan ayında satışa sunulan Torun Center ofis kulesinin yüzde 18'ini alarak toplu alım gerçekleştiren Mapfre Genel Sigorta, Türkiye'deki faaliyetlerini kuledeki 10 katta sürdürecek. Yaklaşık 67 milyon dolar yatırım değeri taşıyan bu satış ile bugüne kadar tek bir markaya toplu olarak gerçekleştirilen en büyük hacimli ofis satışı tamamlanmış olacak.
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Türkiye ekonomisine duydukları güvenle yatırımlarına devam etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Torun, "Bugün imzalarını attığımız bu satış sözleşmesi içinde bulunduğumuz konjonktürde, yabancıların ülkemize ve ülkemizdeki gayrimenkul projelerine duyduğu güvenin kanıtıdır. Açıkça görüyoruz ki yabancı yatırımcı Türkiye'den umudunu kesmiyor, aksine artarak devam bir ilgi ve güven söz konusu. Bu sözleşme ile de yabancı yatırımcı güven tazeliyor" diye konuştu. Mapfre Genel Grubu CEO'su Serdar Gül ise, "Torun Center ofis kulelerinin prestijli bir proje olduğuna inanıyor, lokasyonu ve yüksek standartlarda sunacağı hizmet ile marka değerimize uzun vadede katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Gezi olayları satışı etkilemedi
Birçok ülkeye satış yaptıklarını anlatan Torun, ağırlığın Arap ve Türki Cumhuriyetleri olduğunu dile getirdi. Mall of İstanbul'daki haziran satışlarının yaklaşık yüzde 60'nın 1 Haziran'dan sonra yabancılara satıldığı bilgisini veren Torun, "Yani ocak ile haziran ayını kıyasladığımız zaman satışlarımızda yüzde 15'lik bir artış var. Yabancılarda daha fazla bir artış var. Çünkü o zaman mütekabiliyet yasası yoktu, bunu kıyaslayabiliyoruz. O yüzden yabancıların Gezi olaylarından etkilendiğini gözlemleyemiyoruz. Başka firmaların farklı gözlemleri olabilir" şeklinde konuştu.

2 ayda 300 milyon TL'lik ön satış
Ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan Torun Center'da, zeminden 160 metre yükseliğinde olan konut kuleleri 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor. Torun Center'da, projenin lansmanın yapıldığı tarihten itibaren 2 ayda 300 milyon TL'lik ön satış gerçekleşti. Bu rakamın 101 milyon TL'si konut, 199 milyon TL'si ofis satışlarından oluşuyor. Torunlar GYO'nun projelerinin genelinde 2012 yılından bugüne kadar yabancıya 260 milyon TL'lik satış yapıldı. 2013 yılında ise bu rakamın 360 milyon TL'ye yükseltilmesi hedefleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...