Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Barış Gücü Mali'de

/ Kaynak: AA
BM Barış Gücü Mali'de

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'de temmuz sonunda yapılacak seçim öncesinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasından BM Barış Gücü sorumlu olacak.

Mali'de temmuz sonunda yapılacak seçim öncesinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasından BM Barış Gücü sorumlu olacak. nbsp;Voice of America'nın haberine göre BM Barış Gücü, bugün barış ve istikrarın sağlanması görevini Afrika Birliği ve Fransa'dan devralacak. nbsp;Ülkenin kuzeyindeki isyancılarla mücadele için Afrika Birliği tarafından Mali'ye gönderilen 6 bin asker de BM Barış Gücü'nün bir parçası olacak. nbsp;Fransız birliklerinin sayısının ise ağustos ayı itibariyle bine düşürülmesi bekleniyor. nbsp;BM Barış Gücü'nün 11 bin 200 askeri personel ve 1440 uluslararası polisten oluşan birliklerinin, Mali'de bir yıl kalması planlanıyor. Barış Gücü, bu süreçte Mali'de siyasetin normale dönmesini ve insani yardımların güvenli bir biçimde dağıtılmasını sağlayacak. Ülkede temmuz sonunda yapılması planlanan seçimlerin güvenli bir atmosferde geçmesini sağlamak da Barış Gücü'nün görevleri arasında yer alıyor. nbsp;Mali'nin kuzeyini Ocak 2012'de kontrolleri altına alan silahlı grupların Kona kentini ele geçirmesi ve başkente doğru ilerleme tehdidinde bulunması üzerine Fransa, 11 Ocak 2013'te bu ülkeye askeri operasyon düzenlemişti. nbsp;Fransa, Mali'de var olan siyasi belirsizliğe son vermek ve demokrasiye geçiş sürecini hızlandırmak için devlet başkanının da seçileceği genel seçimlerin temmuz sonunda yapılmasını istemişti.
Siyasi gelişmelerin yanı sıra büyük bir insanlık dramına da sahne olan Mali'de son bir yılda 430 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) verilerine göre bunlardan 170 bini komşu ülkelerdeki kamplara sığındı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...