Bodrum'daki depremde evi hasar gören vatandaşlara 1 milyon liralık destek

Düzenleyen:
Bodrum'daki depremde evi hasar gören vatandaşlara 1 milyon liralık destek

GÜNDEM Haberleri

Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 21 Temmuz'da yaşanan depremde evlerinde ağır ve orta derecede hasar oluşan vatandaşlara yaklaşık 1 milyon lira yardımda bulundu.

Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  tarafından, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki  depremde evleri hasar gören vatandaşlara yaklaşık bir milyon lira yardım  yapıldığı bildirildi. 

HAYAT 12 SAAT İÇİNDE NORMALE DÖNDÜ 
 
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21  Temmuz'daki depremin ardından yaşanan sıkıntıların kısa sürede giderildiğini ve  hayatın 12 saat içinde normale döndüğünü söyledi.
 
Bu şiddetteki bir depremin can kaybı yaşanmadan atlatılmasında,  ilçedeki özgün mimarinin etkili olduğunu belirten Yılmaz, hasar tespiti için  kendilerine bin 185 vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirtti.
 
Yılmaz, hasar tespit çalışmaları sonucunda, Bodrum Kaymakamlığı Sosyal  Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, 400 vatandaştan, evlerinde ağır hasar  oluşanlara 3 bin 500'er lira, orta derecede hasar oluşanlara ise 2 bin 500'er  lira olmak üzere yaklaşık 1 milyon lira yardım yapıldığını kaydetti.
 
Ağır hasarlı yapıların çoğunlukla kırsal kesimde bulunduğu ve eski  binalar olduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...