Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay personel sayılarını açıkladı

/ Kaynak: AA
Genelkurmay personel sayılarını açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Silahlı Kuvvetleri ve askeri kolluk kuvvetlerinde 346 general/amiral, 38 bin 938 subay, 95 bin 6 astsubay ile 380 bin 385 erbaş/er görev yapıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve askeri kolluk kuvvetlerinde 346 general/amiral, 38 bin 938 subay, 95 bin 6 astsubay ile 380 bin 385 erbaş/er görev yapıyor. nbsp;Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki "Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Haberler" bölümünde bazı açıklamalara yer verildi. nbsp;TSK'nın vazifesinin Anayasa, çeşitli kanunlar, 2010'da Başbakanlık tarafından yayımlanan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ve bu belgedeki direktif doğrultusunda hazırlanarak Başbakan tarafından onaylanan Türkiye'nin Milli Askeri Stratejisi ile tanımlandığı hatırlatılan açıklamada, "Bu kapsamda, TSK caydırıcılık, güvenlik/harekat ortamının şekillendirilmesi, kriz yönetimi, sınırlı güç kullanımı ve konvansiyonel harp görevlerine ilave olarak, barışı destekleme harekatı ile İl İdaresi Kanunu çerçevesinde talep edildiğinde doğal afet yardım harekatı ve iç güvenlik harekatına da destek sağlamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Sözleşmeli er sayısı nbsp;
TSK'da kritik görevlerin yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla 22 Mart 2011'de Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nun yürülüğe girdiği bildirilen açıklamada, sözleşmeli er sayısı da yer aldı.
Buna göre, TSK'da 62 bin 585 sözleşmeli er kadrosu bulunuyor. Bin 305 kişi sözleşmeli er görev yaparken 623 kişinin eğitimi sürüyor. nbsp;
Askeri birliklerden yardım istemesine ilişkin esaslar
Bir başka açıklamada ise Askeri Birliklerden Yardım İstemesine İlişkin Esaslar Protokolü'nün, 18 Nisan 2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Açıklamada protokolün amacına ilişkin şu bilgilere yer verildi:
"Protokol, bir veya birden fazla ilde çıkan veya çıkabilecek ya da bir ilde çıkarak komşu illere sirayet eden veya etmesi muhtemel her türlü toplumsal olay ile terör olaylarında il valilerinin askeri birlik komutanlarından yardım talep etmesi üzerine; askeri birlik komutanlıklarından kuvvet tahsis edilmesi durumunda iller ve kuvvetler arasında işbirliği, koordinasyon, kuvvet kaydırılması ile emir komuta ilişkilerini kapsamaktadır."
Açıklamalar arasında Anıtkabir ziyaretçi sayısı da yer aldı. Buna göre geçen ay 268 bin 229 kişi Anıtkabir'i ziyaret etti.
TSK personel sayısı
Genelkurmay Başkanlığı'nca TSK'daki personel sayıları da açıklandı.
Buna göre, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda toplam 346 general/amiral bulunuyor. General/amirallerin 312'si kuvvet komutanlıklarında, 33'ü Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapıyor.
Askeri kolluk kuvvetleri ve TSK'da toplam 38 bin 938 subay, 95 bin 6 astsubay, 46 bin 299 uzman erbaş, 205 bin 978 uzman personel çalışıyor. Yedek subayın 7 bin 345 olduğu TSK ve askeri kolluk kuvvetlerinde, 380 bin 385 erbaş/er var.
Sivil memur, askeri personel ile TSK ve askeri kolluk kuvvetlerinde toplam 646 bin 218 kişi bulunuyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...