Kentsel dönüşüm en çok İstanbul'u etkiledi

Kentsel dönüşüm en çok İstanbul'u etkiledi

EMLAK Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca geçen yıl başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği, ülke genelinde ilgi görüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca geçen yıl başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği, ülke genelinde ilgi görüyor.
Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlığa bugüne kadar vatandaşlar kendi istekleriyle 24 bin 38 riskli konut ve dükkan için başvuru yaptı. Bin 323 konut ve dükkanın yıkımı gerçekleşirken, en fazla yıkımın yapıldığı yer İstanbul oldu.
Bakanlığa gelen riskli bina başvurularında, Anadolu illerinin de kentsel dönüşüm seferberliğine kayıtsız kalmadığı görüldü.
Anadolu'dan en fazla talep, 327 ev ve dükkanla Hatay'da gerçekleşti. Hatay'ı 262 başvuruyla Mardin ve 211 başvuruyla Balıkesir takip etti. Çanakkale, Van, Kocaeli ve Malatya da kentsel dönüşümün ilgi gördüğü iller arasında bulunuyor.
Büyükşehirlerde ise en fazla talep İstanbul'dan gelirken, bu ili Ankara, Eskişehir, İzmir, Diyarbakır, Kayseri ve Samsun izledi.


-Dönüşüme ilgisiz kalan iller
Kentsel dönüşüme bazı illerden ise ilgi gösterilmedi. Amasya, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kars, Muş, Nevşehir, Siirt, Yozgat ve Zonguldak kentsel dönüşüme ilgi göstermeyen iller arasında yer alıyor.


-Kredi ve faiz desteği
Kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar riskli alanlarda 37 milyon lira kira yardımı yapılırken, riskli bina kapsamında 287 hak sahibine de yaklaşık 4 milyon 500 lira bin kira yardımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda evini yenilemek isteyen vatandaşların bankadan kullandıkları krediyse 13 milyon lirayı buldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...