Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karapınar YEKA’dan enerji 2019’da verilecek

Düzenleyen:
Karapınar YEKA’dan enerji 2019’da verilecek

Ekonomi Haberleri

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş projesi kapsamındaki Türkiye’nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara’daki Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulacağını söyledi.

Güney Koreli ortaklarıyla birlikte ihalesini kazandıkları Karapınar YEKA güneş projesine ilişkin son gelişmeleri değerlendiren Ata “Fabrikanın kapasitesi ilk etapta 500 megavat olacak ancak tesis yatırımını, toplamda bin megavata kadar kapasite artışını mümkün kılacak şekilde planladık. Bu entegre fabrikanın kasım ayında temelini atmayı ve 2018 sonunda panel üretimine başlamayı hedefliyoruz. 2019’un ilk çeyreğinde de elektrik üretimine başlayacağız” dedi. Ata, proje kapsamında kurulacak ve 450 milyon dolar yatırım maliyeti bulunan Türkiye’nin ilk entegre yerli güneş paneli üretim fabrikası ile AR-GE tesisi için prensipte mutabakat sağladıkları Başkent OSB yönetimiyle tesisin kurulacağı arazi için gelecek haftalarda ön anlaşma imzalanacağını aktardı. Ata, toplam bin kişiye yakın mühendis ve teknisyenin çalışacağı fabrikayla birlikte, yüzde 80’i Türk mühendislerden oluşacak en az 100 araştırmacı mühendisin çalışacağı bir de AR-GE tesisinin faaliyete geçeceğini anlattı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...