Başbakan Yıldırım: 'Asla başaramayacaklar'

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 'Asla başaramayacaklar'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşunun 16'ncı yıl dönümü programında konuştu. Yıldırım konuşmasında, "Sayın Cumhubaşkanımızın siyasi yükselişini durdurmak için kendisini hapsettiler. Partimizi kapatmak istediler. E-muhtıra yetmedi, 367 icadı ile cumhurbaşkanımızı engellemeye çalıştılar. Gezi olaylarını 6-7 Ekim olaylarını örgütlediler. Başaramadılar, asla başaramayacaklar" dedi

AK Parti’nin kuruluşunun 16. yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler başladı. AK Parti, 16. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Ankara Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda başladı. 6 bin davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm konukları selamlamakla söze başlayan Binali Yıldırım, AK Parti'nin 16. yıl dönümünü kutladı.
Konuşmasında Trabzon’un Maçka ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül’e yer veren Başbakan Yıldırım, "Henüz 15 yaşında çiçeği burnunda evladımız Eren Bülbül’e kurşun sıkan şerefsizler bilsin ki biz 80 milyonuz. Yine o şerefsiz teröristleri üzerimize salan alçaklar bilsin ki dünya durdukça aşağılık hainler emellerine asla nail olamayacak.Sana kurşun sıkan PKK katilleri, elbette bunun hesabını verecek" dedi.

MİLLETİN İRADESİNE SALDIRANLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Konuşmasında Gezi olayları ve Fetullahçı terör örgütünün darbe girişine de yer veren Başbakan Yıldırım, "Bu ülkenin birliğini bozmak için Gezi olaylarını örgütlediler, başaramadılar asla da başaramayacaklar. Milletin iradesine saldıranları unutmayacağız. Demokrasiye hukuk düzenimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Bu ülkeye kurulan hain tuzakları unutmayacağız. 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasını asla unutmayacağız" dedi.
Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin tüm enerjisini Türkiye için millet için harcayacağının altını çizerek, "Hepimiz 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. Hangi sınavlardan geçtiğimizi unutmayacağız, iktidarın rehavetine de kapılmayacağız. Teşkilatımızdaki ’Metal yorgunluğunun’ bir bahar yorgunluğu kadar geçici olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'ASLA BAŞARAMAYACAKLAR'

Yıldırım, "Sayın Cumhubaşkanımızın siyasi yükselişini durdurmak için kendisini hapsettiler. Partimizi kapatmak istediler. E-muhtıra yetmedi, 367 icadı ile cumhurbaşkanımızı engellemeye çalıştılar. Gezi olaylarını 6-7 Ekim olaylarını örgütlediler. Başaramadılar, asla başaramayacaklar" dedi

Hizmet aşkıyla dolu dolu on altı yılı geride bıraktıklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Tam 16 yıldır bu AK kadrolar, ak sevdalılar milletimizle beraber tarih yazmaya devam ediyor. Hep beraber daha nice nice tarihler yazacağız. Nice zorlukları aşacağız. Nice başarılara imza atacağız. Çünkü biz davamıza da kurucu ilkelerimize de liderimize de gönülden bağlıyız. Çünkü biz düşmanlıktan değil, dostluktan yanayız, kardeşlikten yanayız." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Sayın Cumhurbaşkanım 14 Ağustos 2001'de sizin liderliğinizde diktiğimiz fidan bugün on altı yaşında genç bir çınar oldu." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Bu çınarın kökü devlet, gövdesi cumhuriyet, dalları millet, yaprakları ay yıldızlı bayrağımız oldu. Bu çınarın kokusu buram buram memleket, gölgesi mazlumların sığınağı oldu. Bu çınar başka ağaçlara benzemez. Mevsimler gelip geçse de, karlar yağsa da rüzgar fırtına çıksa da bu çınar sapasağlam ayakta kalacak. AK Parti çınarının 16. kuruluş yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevla'mdan niyaz ediyorum. Tarihe yön veren liderimizi ve AK Parti teşkilatımızı hürmetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...