Eski valinin telefonunda Adil Öksüz'ün ekli olduğu 'ByLock' çıktı

Düzenleyen:
Eski valinin telefonunda Adil Öksüz'ün ekli olduğu 'ByLock' çıktı

GÜNDEM Haberleri

Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un cep telefonunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de ekli olduğu örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' tespit edildi.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, iş adamları Bedri Ayhan, Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu. 

AVUKAT TARAFINDAN YÜKLENMİŞ

Mahkemede, "ByLock" programı ile ilgili Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden (KOM) gelen tespit ve değerlendirme tutanağı değerlendirildi.

Tutanağa göre, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un hattına "ByLock"un davada kendisini savunan ve bu duruşmaya katılmayan avukat oğlu Fatih Oğuz tarafından yüklendiği belirlendi. Ayrıca programa eklenenler arasında FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğu tespit edildi. Tutanakta, programa "fth" kullanıcı adıyla 2 kez girildiği de belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...