Mavi suların “kurtarıcı elleri”

Düzenleyen:
Mavi suların “kurtarıcı elleri”

YAŞAM Haberleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde deniz kazalarında arama kurtarma görevi icra etmek amacıyla kurulan Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timleri, 7 gün 24 saat göreve hazır bekliyor.

Tamamı uzman erbaş ve astsubaylardan oluşan, eğitimlerdeki başarılarıyla bu ekiplerin dünyadaki en iyi örneklerinden olan timler, zorlu eğitimlerden geçiyor. Batı Akdeniz’de 649 kilometrelik kıyı şeridinde görev yapıyor, her gün 4 kilometre yüzüyor, ay içinde de özel hazırlanan bölgelerde 6.5 kilometre kulaç atıyor. Karada da tıpkı bir komando gibi fizik ve kondisyon çalışmaları yapan timdekilerin hazırlık seviyeleri ve performansları, 6 ayda bir uzmanlar tarafından ölçülüyor. Türkiye’de bu yıl DEGAK timlerinin katıldığı 79 arama kurtarma operasyonunda 35 kişi sağ kurtarıldı, 53 kişinin cesedi denizden çıkarıldı.  ANTALYA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...