Mobil ulaşımda dev iş birliği

Düzenleyen:
Mobil ulaşımda dev iş birliği

Ekonomi Haberleri

Türkiye’deki faaliyetlerine bu sene başında İstanbul’da başlayan Körfez bölgesinin lider araç çağırma uygulaması Careem, dünya genelinde 400 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip mobil ulaşım platformu Didi Chuxing ile stratejik ortaklık kurduğunu açıkladı.

Ömer Temür - İş birliği çerçevesinde Careem ve Didi Chuxing Kuzey Amerika, Güneydoğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika’da güç birliği yapacak. Gücünü yapay zekadan alan Didi Chuxing, 400 şehirde günlük 20 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor. Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Urduca dillerinde hizmet veren Careem ise 12 milyondan fazla müşteriye sahip. Careem’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Mudassir Sheikha platformun şu anda, Pakistan, Türkiye, Mısır, Fas, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Ürdün, Lübnan ve Filistin dahil olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 13 ülkede kullanıldığını belirterek “80’den fazla şehirde, 250 binin üzerinde sürücümüz bulunuyor. Didi Chuxing ile yaptığımız stratejik ortaklık bir sonraki büyüme evremize girerken, kurumumuza ileri düzeyde yapay zekâ becerileri getiriyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...