Fiyatlar belli oldu, büyükbaşın kilogram 18 liradan başlıyor

Düzenleyen:
Fiyatlar belli oldu, büyükbaşın kilogram 18 liradan başlıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı (TÜKETBİR) Bülent Tunç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kırmızı et üreticiler büyükbaş kurbanlık piyasasını değerlendirdi.

Tunç,  yurt dışından karkas et ve canlı hayvan ithalatında gümrük vergilerinin düşürülmesine ilişkin kararnamenin üreticide paniğe yol açtığına işaret ederek, bu durumun canlı hayvan karkas kesim kilogram fiyatlarını 2 lira düşürerek ortalama 26 liraya getirdiğini aktardı. Tunç, söz konusu düşüşün kurbanlık fiyatlarına da yansıdığını vurgulayarak “Büyükbaş kurbanlık hayvanların kilogram fiyatı şu an yeri ve et randımanına göre 18-20 lira arasında değişiyor” dedi. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı Ahmet Yücesan ise İstanbul’a bir süre sonra kurbanlıkların getirilmeye başlanacağını dile getirerek, kurban kesecek vatandaşları acele etmemeleri konusunda uyardı. 

Kurbanlıklar 17 Ağustos’ta İstanbul’da
İstanbul’da Kurban Bayramı için tedbirler alındı. Kurbanlıkların 17 Ağustos’tan itibaren İstanbul’a girmesine izin verilecek. İstanbul Valiliğince, kent genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan satış ve kesim yerleri belirlendi. Anadolu yakasından Trakya bölgesine hayvan geçişiyle ilgili 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Anadolu ayağında (Çamlıca ve Riva Canlı Hayvan Sevk ve Kontrol noktaları) 7/24 esasına göre Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler, kolluk kuvvetleri ile birlikte nöbet tutmaya başladı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...