Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay'dan resmi açıklama

- Güncelleme:
Genelkurmay'dan resmi açıklama

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, haftalık basın duyurusunda iki konuya açıklık getirdi..

Genelkurmay Başkanlığı, haftalık basın duyurusunda iki konuya açıklık getirdi.. "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin; Suriye'nin yeniden "öncelikli tehdit" olarak algılanacak şekilde değiştirileceği haberleri yalanlandı.. Genelkurmay; valilere, toplumsal olaylar ve terör nedeni ile askeri birliklerden yardım isteme yolunu açan EMASYA'nın yenilendiği haberlerini ise doğruladı.. Genelkurmay Başkanlığı, haftalık basın açıklamasını yaptı.. 2 konuya açıklık getirdi.. nbsp;Genelkurmay internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada; bazı basın yayın organlarında yer alan ve "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin; Suriye'nin yeniden "öncelikli tehdit" olarak algılanacak şekilde değişeceği haberleri yalanlandı.. nbsp;Genelkurmay; 5 yılda bir değiştirilen siyaset belgesinde herhangi bir değişiklik olacağına ilişkin bildirimde bulunmadı.. nbsp;Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi; Anayasa, çeşitli kanunlar, 2010 Yılında Başbakanlık tarafından yayımlanan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ve bu belgedeki direktif doğrultusunda hazırlanarak, sayın Başbakan tarafından onaylanan Türkiye'nin Milli Askerî Stratejisi dokümanı ile tanımlanmıştır" denildi.. nbsp;Genelkurmay, valilere askeri birliklerden yardım isteme yolunu açan EMASYA'nın 18 nisan'da yenilendiğini ise doğruladı.
Açıklamada, "Protokol, Bir veya birden fazla ilde çıkan veya çıkabilecek ya da bir ilde çıkarak komşu illere sirayet eden veya etmesi muhtemel her türlü toplumsal olay ile terör olaylarında il valilerinin askeri birlik komutanlarından yardım talep etmesi üzerine; askeri birlik komutanlıklarından kuvvet tahsis edilmesi durumunda iller ve kuvvetler arasında işbirliği, koordinasyon, kuvvet kaydırılması ile emir komuta ilişkilerini kapsamaktadır" ifadesi kullanıldı.. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...