Erdoğan'ın yaveri, tuzağa düşürüldüm

Düzenleyen:
Erdoğan'ın yaveri, tuzağa düşürüldüm

GÜNDEM Haberleri

Telefon trafiği ve HTS kayıtlarını açıklayamayan Ali Yazıcı “Darbeyle ilgili yönlendirilmiş tuzağa düşürülmüş olabilirim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başyaver Ali Yazıcı, dünkü ifadesinde de ‘Darbeyi FETÖ yaptı’ diyemedi. Yazıcı, önceki ifadesinde “Bu darbe girişimini kim yaptı?” sorusunu, “On aydır düşünüyorum bir sonuca varamadım” şeklinde cevaplamıştı.
Kendisini başyaver olarak bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçtiğini kaydeden Yazıcı “TSK’daki bazı komutanların beni AK Partili olarak gösterdiklerini duydum, devir teslim esnasında bazı konularda bunun yansıdığını gördüm” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk bakışta her şeyi sezecek bir kişi olduğunu belirten Yazıcı, “Darbeyle ilgili yönlendirilmiş tuzağa düşürülmüş olabilirim. Ben darbede yer almak istesem ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanındayken bu darbeyi yapalım’ derdim. Eğer darbecilerle birlikte hareket etseydim...” ifadelerini kullandı.
Bu arada Ali Yazıcı iddianamede kendisine yönelik suçlamalara ise cevap veremedi. 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanlığı yetkililerine Antalya yolunda Afyonkarahisar yakınlarında olduğunu söyleyen Ali Yazıcı’nın bu sıradaki HTS kayıtlarında Aydın’ın Çine ilçesinde bulunduğu tespit edilmişti.
Erdoğan'ın yaveri, tuzağa düşürüldüm
Ayrıca 15 Temmuz sabahı Muhafız Alay Komutanlığında kameriyedeki toplantı hakkında da yine konuşmayan Ali Yazıcı, Yarbay Emin Güven’in yol boyunca telefonunu kullandığı ve Okluk Koyu’nun havadan fotoğraflarının kendisine gösterildiğine ilişkin suçlamalara yönelik cevapları savunmasında yer almadı.
Yazıcı, daha önceki ifadesinde “Ben bazı şeyleri kendime bile açıklayamıyorum. Sürekli bunları düşünüyorum, niye böyle yaptım. Kendimi ikna edemediğim çok şeyler var. Mantıklı açıklayamadığım bölümler var. Buna herkes çok kızacaktır. Bana, farklı cezalar istenecektir. Ama ben kimseyi ikna edemedim. Sizi ikna etmeye çalışacağım” cevabını vermişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...