AK Parti'de yorulan çekilecek, parti teşkilatının yarısı değişecek

Düzenleyen:
AK Parti'de yorulan çekilecek, parti teşkilatının yarısı değişecek

GÜNDEM Haberleri

Kongre sürecini hafta sonunda ilçelerle devam ettirecek olan AK Parti’de teşkilatların yüzde 40-50’sinin değişmesi bekleniyor.

İSMAİL SONSUZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yorulan varsa kenara çekilsin’ uyarısının ardından şu ana kadar Yozgat, Uşak, Karaman ve Bursa il başkanları aday olmayacaklarını açıklarken bu rakamın önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi. Parti kurmayları teşkilatlardaki değişimle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Değişmesi gereken ne kadar kişi varsa değişecek. Bu oran yüzde 40-50 arası olabilir. Daha önceki dönemlerde 200’e yakın ilçe başkanını değiştirmiştik. Yine 20 civarında il başkanı değişmişti. Önceki kongrelerde değiştirmeyi düşünüp değiştiremediklerimiz oldu. Araya 15 Temmuz darbe girişimi, referandum ve bir takım olaylar girdiği için de değiştirme şansımız olmadı. ‘Kongre sürecini bekleyelim o zaman değiştiririz’ diye düşündük. 15 Temmuz darbe sürecini biz şu anda iş başında olan arkadaşlarımızla yaşadık. 5 tane 6 tane kongre yaptık, 3 tane olağanüstü kongre gerçekleştirdi. 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerini yaptık. Bütün bu süreçleri bu arkadaşlarımızda yönettik. Şimdi bunlar ‘kötü’ oldukları için ya da ‘ihanet’ ettikleri için değişmiyor. Bu bir nöbet, bir bayrak değişimi.”

18 YAŞ KOTASI
Bu arada, kongrelerde il ve ilçe yönetimlerinin yüzde 30’unun kadın, yüzde 30’unun ise 35 yaşın altındaki genç üyelerden seçilmesi kriteri getiren Teşkilat Başkanlığı, 18-25 yaş için de adım atarak, MKYK’da olduğu gibi, il ve ilçe teşkilatlarında da 18-25 arası gençlere mutlaka yer verilmesi gerektiği konusunda teşkilatları uyardı. Parti kurmayları, “Tabi bunu Türkiye’nin her tarafından gerçekleştirme şansımız olmayabilir. 970 tane ilçede buna yüzde 100 uyulamaz, çünkü insan potansiyeli her yerde zengin olmayabiliyor” dedi.
Öte yandan dünkü MYK’da, 16 Nisan referandumunun ardından sonuçları kapsamlı olarak değerlendirmek üzere Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı başkanlığındaki kurulan Siyasi Analiz Komisyonu tarafından hazırlanan raporun sunumu da yapıldı. 

“DAR GELİRLİYE SAHİP ÇIKIN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK toplantısında partisinin A takımından, özellikle dar kesimli insanların yaşadığı mahallelere ağırlık verilmesini ve sahip çıkılmasını istediği, durumu zorda olanların tespit edilerek yardım edilmesi çağrısında bulunduğu belirtildi. Toplantıda son yapılan anketler de gündeme geldi. Buna göre referandumda evet çıkmasından memnun olanların oranı, referandumdaki ‘evet’ oranının 3 puan üzerine çıkarak yüzde 55’e yükselmiş durumda.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...