Hainler darbe bastırılınca bile pes etmemişler

Düzenleyen:
Hainler darbe bastırılınca bile pes etmemişler

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimiyle ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli eski 4 personel hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ’nün “Bylock” ve “Eagle”in yanı sıra örgütün “Surespot” adlı kripto haberleşme programını kullandığı belirtildi.

Ebru Karatosun ANKARA - İddianamede, söz konusu programın 2015 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar kullandığı kaydedildi. Darbe girişiminden önce 5 Mayıs’ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Dairesi’ne tayininin çıktığını anlatan Yalçın E. ifadesinde şunları söyledi: “Darbenin bastırıldığı 16 Temmuz sabahı saat 07.00 sularında Surespot’tan mesaj geldi. Benimle ilgilenen abi ‘Silahın var mı’ diye sordu, ben de ‘Var’ dedim. Bunun üzerine ‘Mübarek işten geri kalma, ne duruyorsun darbecilere desteğe gitsene’ dedi. Ben de programı komple telefonumdan kaldırdım. Aynı gün cumartesi sabahı saat 08.00 sularında Deniz Kuvvetleri Komutanlığından ‘Dünkü çekilen mesaj geçersizdir. İkinci bir emre kadar herkes bulunduğu yerde kalsın’ diye mesaj geldi. Ben de bu gelen mesaja uyarak cumartesi ve pazar günü evden dışarı çıkmadım.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...