Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

70 milyon avroluk poz

Düzenleyen:
70 milyon avroluk poz

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar, Barcelona’ya kiralama bedeli olarak 5 milyon, yıldız futbolcuya da yıllık 5 milyon avro vermeyi göze aldı. Başkan Özbek “Arda çok iyi bir Galatasaraylı. Yönetim ve taraftar onunla tekrar buluşmaktan mutlu olacaktır. Hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.

Sezona 4-1’lik Kayserispor galibiyetiyle başlayan ve kara bulutları dağıtan Galatasaray, Arda Turan transferiyle bir sevinç daha yaşamaya çok yakın. Sportif direktör Cenk Ergün önceki gün tecrübeli yıldızı işaret ederek “66 numaralı formamız boşta” açıklamasıyla heyecana yol açmıştı. Sarı-kırmızılılar kiralama ücreti olarak 4 milyon avrodan 5 milyon avroya çıktı. 30 yaşındaki futbolcuyla da 2 milyon avro imza, 3 milyon avro da yıllık ücret olmak üzere el sıkışan sarı-kırmızılılar, Katalan ekibininden son cevabı bekliyor. Başkan Dursun Özbek de konuyla ilgili, “Arda Galatasaray’ın yetiştirdiği bir isim ve çok iyi bir Galatasaraylı. Türkiye’de geleceği yer burası. Yönetim ve taraftar böyle bir buluşmadan mutlu olacaktır ama şartların oluşması lazım” dedi.

Eskiler gönderilecek
Öte yandan dün NTV Spor’da Rıdvan Dilmen’in konuğu olan Özbek, ilgi çekici ifadeler kullandı. Eskiyen futbolcuların yönetimle bazı kararlarda yarışma haline girdiğini belirten Özbek, “Bu futbolcular artık kendini Galatasaray’ın her şeyi olarak görüyor. Böyle oyuncularla yollarımızı ayırıyoruz” dedi. Son maçta ısınmaya çıkmayan Selçuk İnan’ın gönderilecekler listesinde olmadığını sözlerine ekleyen Özbek, “Beni yönetim gönderdi’ diyen Sabri Sarıoğlu için ise “Tudor’un sezon yapılanmasında Sabri yoktu. Geçen sene de, ondan önceki sene de yoktu. Biz özellikle onu tutmuştuk. İnşallah ‘yönetim gönderdi’ dememiştir, eğer dediyse çok yadırgarım” diye konuştu.

Terim’e net veto
İş disiplinine sahip, heyecanını sahaya yansıtan bir hoca istediklerini ve Tudor’un enerjisini hissettiklerini söyleyen Özbek, “Tudor’la bir konuşun; hemen motive oluyorsunuz” dedi. Dursun Özbek’in öne çıkan diğer sözleri şöyle: Fatih Terim beklenmedik şekilde ayrıldı. Kendisi kulübümüzün önemli bir ismi ama şu anda Tudor’un çalışmaları ve Galatasaray’ın kendi sistemi var... “5-6 milyon avroya oyuncu alıyoruz, dünya yıkılıyor. Hedef Şampiyonlar Ligi, rakiplerin dev kulüpler. Onların bütçeleri ne?”... “Sol kanadımız önde ve arkada zayıf ama Linnes son maçta çok iyi oynadı”... “İskeletimizi kurduk. Bazı transferleri de transferin son günlerinde yapılacak şekilde planladık”... “Yerli oyuncu eksiğimiz var, altyapıdan genç oyuncularla tamamlayacağız”...          

ERNESTO VALVERDE 
Arda’nın geleceği parlak değil

Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde, dün düzenlediği basın toplantısında adı Galatasaray’la anılan Arda Turan’ın takımdaki geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Luis Enrique’nin ardından göreve getirilen İspanyol teknik adam, kadroda düşünmediği yıldız oyuncu için umut verici ifade kulanmaktan kaçındı. Millî yıldıza, Barcelona’nın büyük bir yatırım yaptığını ve  Arda’nın bugüne kadar oynadığı bütün kulüplerde başarılı olmuş bir oyuncu olduğunu belirten Valverde, “Ama Barcelona’da her şey performansa bağlı. Neler yapacağı önemli. Arda’yı kazanabilir miyiz bilmiyorum. Şu anda tercih hakkımızı Arda’dan yana değil, diğer oyunculardan yana kullanacağız” ifadelerini kullandı. 

İÇİNİ DÖKTÜ
Özbek’ten Yıldırım’a tepki

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün geceki programda “Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği’ne neden katılmıyor?” sorusuna önce “Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kulüpler bazen asbaşkan gönderiyor” cevabını verdi. Ardından bu konuda hakkında içinden geçenleri ortaya döken Özbek’in, Fenerbahçe Başkanı ile ilgili sözleri şöyle: “Kulüpler Birliği’ne asbaşkan gönderiyorum’ demenin ne faydası var? Barış diye ortalığı yıkıyoruz ama barışı sağlamalıyız. Kulüpler Birliği’nde 18 kişi barışcıl kalamıyorsa bize yazıklar olsun. Hepimizin ortak faydası varsa katkı göstereceksin”... 

Carole gidiyor 
ASAMOAH geliyor

Galatasaray, sol bek transferini de resmiyete dökmek üzere... Bir süredir İtalyan Juventus kulübüyle Kwadwo Asamoah için görüşen sarı-kırmızılılar prensipte anlaşma sağladı. Teknik direktör Igor Tudor’un kadroda düşünmediği Lionel Carole’ü 4 milyon avroya satmayı düşünen G.Saray yönetimi, İtalyanlara 9 milyon avro ödeyerek 28 yaşındaki Ganalıyı kadroya dahil edecek. Öte yandan dün sosyal medyada Eskişehirspor forması giyen Jerry Akaminko, Asamoah’a “Ne zaman Türkiye’ye geliyorsun?” diye sordu. Ganalı yıldızın bu soruya ‘gülücük’ ifadesi kullanarak cevap vermesi transferin bittiği şeklinde yorumlandı.

Divan toplanıyor
Galatasaray’da olağanüstü divan kurulu toplantısı bugün 13.30’da Gayrettepe Dedeman Otel’de gerçekleşecek. Üyeler Dursun Özbek ve yönetiminden transfer dönemindeki harcamaların içeriğinin açıklanmasını isteyecek.

Serdar’a tam not
Galatasaray’da Kayseri maçında alkış alan isimlerden biri de Serdar Aziz oldu. Geçen sezon eleştirilerin hedefindeki millî stoper Maicon ile yakaladığı uyumla takdir topladı. Serdar, Tudor’un da şu an için en güvendiği isimlerin başında geliyor.

YİNE KADRODA YOK
Galatasaray’a transferi gündemde olan Arda Turan, Barcelona’nın yarın Real Madrid ile oynayacağı Süper Kupa Finali rövanş maçının kadrosuna ilk karşılaşmada olduğu gibi alınmadı.

BADOU NDIAYE:
Çok doğru bir karar vermişim
“Teklifler gelince ister istemez düşünüyorsunuz. Şu an, şu dakika ne kadar doğru karar verdiğimi görüyorum. Bana dün gösterdiğim performanstan ötürü destek oldular. Daha zor maçlarda gelecektir. Onlara ihtiyacımız olacak. Benim için odaklanmam gereken takımın başarısı, bana verdikleri destekten dolayı taraftara ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

SOFIANE FEGHOULI:
2 hafta içinde hazır olurum

“Galatasaray gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Çok şükür sakatlığım iyiye gidiyor. 2 hafta içinde takımla birlikte başlayabilirim. Daha önce Fenerbahçe’den teklif aldım ama o zaman başka isteyenler de vardı. Onu değerlendirdim. Bilic’le futbolu değil ama İstanbul ve Türkiye hakkında konuştuk. Bana şehir ve insanlarla ilgili güzel şeyler söyledi.”

MAICON PEREIRA:
Ofansif güç bizi ileri taşır

“Stoperlerin başarısı tabii ki bir çok şeye bağlı. Hem ofansif hem defansif olarak. Biz Kayseri maçında bunu sağladık. Beklerin kademeye girmeleri önemli, bunun gibi birçok detay stoperlerin performansını etkiliyor. Ofansif anlamda güçlü olmaları da bizi ileriye taşıyor. Bize çok güven veren bir kalecimiz var. Muslera’ya duyduğumuz güven de bizi rahatlatıyor.”

FERNANDO REGES:
Kendi tarihimi yazmaya geldim

 “Premier Lig’le burayı kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kaliteli oyuncular var, tempo yüksek. Ancak hızlı bir oyuncunuz varsa avantajlı oluyorsunuz. Taraftar inanılmaz büyüledi. Melo kulüp  ve taraftar için bir sembol. Ama ben de buraya kendi tarihimi yazmaya geldim. Ben de adımı şampiyonluklarla Galatasaray tarihine adımı yazmak istiyorum.”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...