"Tatil kararıyla sahillerde 500 bin civarı insan trafiği olacak"

Düzenleyen:
"Tatil kararıyla sahillerde 500 bin civarı insan trafiği olacak"

YAŞAM Haberleri

TÜROFED Başkanı Ayık: "Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkması kararından sonra sahillerdeki işletmelerde 500 bin civarı insan trafiği olacağını tahmin ediyoruz" TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün: "1 milyon civarında vatandaşın bu bayram hareketliliğine katılacağını, bunun da turizm sektörüne 1 milyar liralık ekonomik canlılık getireceğini öngörüyoruz"

Türkiye Otelciler  Federasyonu (TÜROFED)  Başkanı Osman Ayık,  Kurban Bayramı tatilinin 10 güne  çıkması kararından sonra sahillerdeki işletmelerde 500 bin civarı insan trafiği  olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili kararını  bekleyip henüz rezervasyon yaptırmamış olanlar olduğunu belirterek, iç pazarda  seyahat eden misafirlerin bir kısmının "son dakikacı" olduğunu dile getirdi.

Tahminlerine göre hala rezervasyon yapmamış olup bekleyen bir kitle  olduğunu aktaran Ayık, bu kitlenin tatil gününe ilişkin kararın ardından tatil  planını yapacağına işaret ederek, "Çünkü hala önümüzde 10-12 günlük bir süre var.  Dolayısıyla insanlar bugünden itibaren planlarını yapmaya başlayacaklar." dedi.

Ayık, misafirlerin bir önce hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak,  otellerin dolmaya başladığını ve bunun fiyatlara yansıyacağının altını çizdi.

"Misafirler son dakikayı beklerse fiyatlarda yukarı yönlü hareket  olacaktır." diyen Ayık, tatilcilere önceden rezervasyon yapıp, otellerini  aradıktan sonra yola çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

 -"Otellerdeki doluluğun yüzde 100'e çıkmasını bekliyoruz"

TÜROFED Başkanı Ayık, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasına  ilişkin, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlar Kurulu üyelerine  sektör adına teşekkür etmek istiyorum. İç pazarda seyahat eden vatandaşlarımız  için önemli bir yarar olacak." dedi.

Tatilin uzamasıyla insanların hem tatil yapacağını hem de  dinlenebileceğini belirten Ayık, aynı zamanda eşlerini dostlarını ziyaret  etmeleri için de fırsatları olacağını kaydetti.

Ayık, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkması kararından sonra  sahillerdeki işletmelerde 500 bin civarı insan trafiği olacağını tahmin  ettiklerini dile getirdi.

Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e çıkmasını beklediklerini  vurgulayan Ayık, sahil kesimlerinin dışında tatil amacıyla ülkenin diğer  bölgelerinde de ciddi hareketlilik olacağının altını çizdi.

Ayık, Karadeniz'e yönelik son yıllarda ciddi bir rağbet olduğuna  işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece Ortadoğu'dan gelen insanlar değil, ülke içinden de çok insan  gidiyor. Bu ister istemez o bölgeye yönelik bir çekim yaşatıyor. Bunların hepsini  dikkate aldığımızda milyonlarla hesap edilecek bir hareketlilikten bahsediyoruz."

- "10 günlük tatil sektör açısından destek ve doping olacak"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin  Gürcün, uzun zamandır Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasına ilişkin bir  talepleri olduğunu anımsattı. Taleplerine karşılık görmenin sektör adına  kendilerini sevindirdiğini belirten Gürcün, 2016 yılındaki sıkıntıların 2017'de  toparlanmaya başladığını, bu 10 günlük tatilin de toparlanma adına oldukça önemli  olduğunu söyledi.

Tatilin sektör açısından destek ve doping olacağını belirten Gürcün,  şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kurban Bayramı 6 gün olarak planlandığında bile turlar ve otel  satışları yüzde 80 civarında seyrediyordu. Şimdi 10 güne çıkması ile birlikte  ilave talepler oluşacak. Acentelerden öğrendiğim kadarıyla hepsi ilave turlar  koymaya başladılar, otellerde ilave kontenjanlar alıyorlar. Tatilin 10 güne  çıkması ile birlikte 1 milyon civarında vatandaşın bu bayram hareketliliğine  katılacağını, bunun da turizm sektörüne 1 milyar liralık ekonomik canlılık  getireceğini öngörüyoruz. 6 gün tatille yüzde 80'e ulaşan doluluk oranlarının 10  günlük tatille birlikte yüzde yüze tam kapasiteye ulaşacaktır.

Bu seyahat hareketliliğine katılan vatandaşlar gittikleri yerlerde  alışveriş yapacaklar, restoranta gidecekler. İnsanların ihtiyaç duyduğu bütün  sektörler bu tatilden faydalanacak, tüm sektörlere hareket getirecek."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...