Başbakan Yıldırım, Estonya Başbakanı Ratas ile görüştü

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım, Estonya Başbakanı Ratas ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Estonya'nın Başbakanı Juri Ratas ile görüştü.

AB  Dönem Başkanlığı görevini de yürüten Estonya'nın Başbakanı Ratas Ankara'ya geldi. Ratas'ı Başbakan Binali Yıldırım Çankaya  Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşme yapan iki başbakan  ortak basın toplantısı düzenledi.

TÜRK ŞİRKETİ YATIRIM YAPACAK 

Başbakan Binali Yıldırım iki ülkenin ticaret hacminin düşük seviyede olduğuna vurgu yaptı. Bir  Türk şirketinin Estonya'ya yatırım yapacağını açıklayan Yıldırım gelecek yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişeceğini düşündüğünü anlattı. 

SON DERECE ETKİLEYİCİ

Masadaki en önemli konunun göç meselisi olduğunu söyleyen Ratas ise şunları dile getirdi: Ankara'da bulunabilmek son derece büyük mutluluk. Estonya bağımsızlığını kazandıktan sonra önemli bir kalkınma adımını attı.Estonya ve Türkiye'nin son derece iyi ve dostane ilişkileri var. NATO'da iki müttefik olarak devam ediyoruz. Bugün göç konusunu ele aldık. AB için çok önemli bir alan olmaya devam ediyor. Türkiye mültecilere ev sahipliği yapıyor. Gaziantep Nizip'teki konteyner şehrini ziyaret ettim. Burada çalışmaları yerinde görmüş oldum. Atılan adımlar gerçekten son derece etkileyici.

Küresel terörizmle mücadelede bu anlamda Türkiye'nin son derece katkısı var. Çok yakın işbirliğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Estonya bu anlamda AB'nin genişleme politikasını destekleyen ülkelerden bir tanesi. Türkiye'yle bu anlamda daha yakın bir işbirliğini gerçekleştirmek istiyoruz." Türkiye ile AB arasında göçmenler için ödenmesi sözü verilen 3 milyar euro" sorusu üzerine Ratas, "Bunun 800 milyonu tahsis etmiş bulunmaktayız" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...