Burada yaşamak sağlığa iyi geliyor

Burada yaşamak sağlığa iyi geliyor

YAŞAM Haberleri

Deniz kenarında oturmanın sağlığa iyi geldiği araştırmalar tarafından ortaya kondu.

Gün sonunda sahile gitmek herkesi rahatlatır. Ama şimdi bu bilimsel olarak da ispatlandı. Deniz kenarında oturmanın sağlığa iyi geldiği araştırmalar tarafından ortaya kondu. Hafta sonu sahile gittiğinizde rahatlıyor, kendinizi yenilenmiş hissediyor musunuz? Ya da gün sonunda sahilde yürümek size iyi geliyor mu? İşte tüm bunların cevabı bilimsel olarak verildi. İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nden uzmanlar yeni yaptıkları bir araştırmada okyanus kenarında oturmanın sağlık açısından birçok yararının olduğunu tespit etti. nbsp; Amerikan Jeofizik Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta sunulan çok yönlü araştırmada plajın insan sağlığını etkileyip etkilemediği çok sayıda deney yapılarak belirlenmeye çalışıldı. nbsp;Araştırmacı Michael White bir kişi sahile gittiğinde eğer büyük bir sürprizle karşılaşmazsa rahatlar. Bir kişinin sahile yakın olmasının onun sağlığına etki yapması karmaşık bir soru" dedi. İngiltere'de sahil kenarındaki nüfusu inceleyen uzmanlar sahil kenarında oturanların sağlıklarının iç tarafta oturanlara göre daha iyi olduğunu ortaya çıkardı.
White'a göre deniz kenarında yürümek stresi düşürüyor ve fiziksel aktiviteyi teşvik ediyor. Bir deneyde uzmanlar katılımcılara farazi otel odası görüntülerinin yer aldığı bir dizi resim vererek, bu odalara ne kadar ücret ödeyebilecekleri soruldu. Resimlerde deniz, yeşil alan ve şehir manzaraları vardı. Sonuçta katılımcıların çoğunluğu deniz manzarasına daha çok ödeyebileceğini söyledi.
Bir başka deneyde diş ameliyatı geçiren hastaların sanal olarak hazırlanmış sahili gören odalarda çok daha az acı hissettikleri belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...