Levent Kırca, 'Tavuk olsaydım tavukları çağırırdım'

Levent Kırca, 'Tavuk olsaydım tavukları çağırırdım'

MAGAZİN Haberleri

Levent Kırca, 'Sanatçıları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya çağırıyorum. Tavuk olsaydım tavukları, at olsaydım atları çağırırdım' dedi.

Levent nbsp;Kırca bir oyun için bulunduğu Nevşehir'de yaptığı açıklamada, "Sanatçıları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya çağırıyorum. Yoksa Cem Yılmaz benim umurumda değil" dedi. Cem Yılmaz, Levent Kırca'nın " Taksim Gezi Parkı olayları sırasında attığı tweet'leri neden siliyorsun" sözlerine "İhtiyar seni ciddiyete davet ediyorum. Senin dengin değilim. Ben komedyenim..." diye cevap vermişti. Levent Kırca, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ndeki Perissia Otel'de oynayacağı 'İçeridekiler' adlı tiyatro oyunu öncesinde gazeteciler aracılığı ile bütün sanatçı dostlarına çağrı yaptığını söyledi. Kırca, bir gazetecinin Cem Yılmaz ile arasındaki tartışmaları hatırlatması üzerine, "Esas soruya gelsene ağabey. Niye kesilecek yerleri soruyorsun? Oralar atılacak. Cem Yılmaz beni uzaktan yakından ilgilendirmez" dedi. nbsp;Kırca, duayen, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 'Devlet sanatçısı' ilan edilmiş bir sanatçı olarak, Türkiye Cumhuriyeti için verilen mücadeleye meslektaşlarını, sanatçı dostlarını davet ettiğini anlatırken şöyle dedi:
"Tavuk olsaydım tavukları, at olsaydım atları çağırırdım. Sanatçı olduğum için sanatçıları çağırıyorum. Diyorum ki; bu kavga tek başına Levent Kırca'nın ya da bu iş için ortalarda olan 3 sanatçının vazifesi değil. Atatürk'ün de dediği gibi, 'Sanatçı, alnında ışığı ilk gören kişidir.' Onun için sanatçılara demokratik olarak korkmadan, kaçmadan, yandaşlık yapmadan Cumhuriyet'e sahip çıkmaları çağrısı yapıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...