Hisseler dalgalandı, dolar FED'le beraber düştü, altın yükseldi

Düzenleyen:
Hisseler dalgalandı, dolar FED'le beraber düştü, altın yükseldi

Ekonomi Haberleri

Uluslararası piyasalarda; FOMC'nin Temmuz'daki yayımlanan tutanaklarıyla, hisseler dalgalandı, dolar düştü, altın yükselişe geçti.

Federal Açık Piyasa Komitesi(FOMC)'nin, Temmuz ayında gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarında, Fed yetkililerinin enflasyon seviyesinin düşük kaldığı endişesiyle faiz artırımı konusunda fikir birliğine varamamasıyla, ABD hisse senetleri geriledi, dolar değer kaybetti ve Hazine tahvilleri yükseldi. 

FOMC'nin Temmuz ayındaki toplantısının bugün yayımlanan tutanaklarına göre, Fed yetkilileri gelecekteki faiz artırımlarının ne zaman yapılacağına dair fikir birliğine varamadı. Yaşanan fikir ayrılığının en büyük sebebi düşük gelen enflasyon rakamları oldu. Fed yetkilileri ayrıca, bilançoyu normalleştirme programına 'görece yakın' bir zamanda başlamayı planladıklarını dile getirdi. 

Piyasalarda yankı bulan bir diğer önemli olayda, ABD Başkanı Donald Trump'ın, art arda gelen istifaların ardından Danışmanlar Konseyini fesh etme kararı almasıydı. Amerikan iş dünyasının önde gelen isimlerinin Konseyden ayrılmasında, Trump'ın hafta sonunda Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan ırkçı grupları sorumlu tutmayarak, her iki tarafı da kınaması belirleyici olmuştu.

Piyasalar, ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilimin aşılmasının ardından normalleşmeye başladı. Volatilitenin zayıflamasıyla, Avrupa hisse senetleri ayın en uzun kazanç serisine yöneldi.

Piyasalar

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:38'de yüzde 0.1 yükselerek 2,466.54 seviyesine geldi. 

*Dow Jones Sanayi Endeksi, yüzde 0.5 yükselerek 22,009.07 seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi, yatay seyretti. Russell 2000 Endeksi, yüzde 0.1'den daha az yükseldi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek 379.09 seviyesine geldi. 

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yüzde 0.5 yükseldi. 

*İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, yüzde 0.7 yükseldi. 

*Almanya'nın DAX Endeksi, yüzde 0.7 sıçradı. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.4 düştü. 

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.1'den daha az değer kaybetti ve 1.1776 seviyesine geldi. 

*Yen, yüzde 0.6 yükselerek 110.07 dolardan işlem gördü. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, beş baz puan düşerek yüzde 2.222 seviyesine geldi. 

*Almanya'nın 10 yıllıklarının faizi, bir baz puan yükselerek yüzde 0.45 seviyesine geldi. 

*İngiltere'nin 10 yıllıklarının faizi, iki baz puan artarak yüzde 1.105 seviyesine geldi. 

Emtia

*Batı Teksas Petrol ü(WTI), yüzde 1.5 değer kaybetti ve varil başına 46.82 dolardan işlem gördü. 

*Altın, iki gün süren kaybının ardından yüzde 0.9 yükselerek ons başına 1,283.10 seviyesine geldi. 

*Bakır, yüzde 2.7 yükseldi ve pound başına 2.961 dolardan işlem gördü. Çinko, yüzde 5.4 değer kazandı ve ton başına 3,119 dolardan işlem gördü. 

Asya

*Japonya'nın Topix Endeksi, yatay seyretti. Güney Kore'nin Kospi Endeksi, resmi tatilin ardından yüzde 0.6 yükseldi. Hang Seng Endeksi, yüzde 0.9 yükseldi. Şangay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 düştü. 

*Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.5 yükseldi. Singapur'un Straits Times Endeksi, Asya'nın en kötü performans sergileyeni oldu ve yüzde 1.1 kadar düştü. 

(22:55'te güncellendi)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...