Millî Eğitim Bakanı : ÖSYM'nin hatası keşke olmasaydı

Düzenleyen:
Millî Eğitim Bakanı : ÖSYM'nin hatası keşke olmasaydı

EĞİTİM Haberleri

Bakan İsmet Yılmaz “ÖSYM, kendi idari işlemlerinde soruşturma başlattı. Biz de kamuoyuna bunun neden kaynaklandığını tek tek açıklayacağız” dedi

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ÖSYM’nin yerleştirme hatası ile ilgili açıklama yaparak “Hatadan dolayı özür dilenmiştir, bir daha olmaması esastır” dedi. İstanbul Beykoz’da gazete ile televizyonların eğitim editörleri ve muhabirleriyle bir araya gelen Bakan Yılmaz, ÖSYM’nin yaptığı yerleştirme hatası ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu bir hata ve hatanın hiçbir zaman iyisi olmaz. Keşke olmasaydı. İkinci husus, hatadan sonra özür diledi. Bizim değerler eğitimimizde özür dilemek değerler eğitiminin bir parçasıdır. Yapılan bir itiraz üzerine ‘Puanımı yanlış hesapladınız’ diyor. Bu denildikten sonra ÖSYM gerçekten bakıyor ki, genelde 2 yıllık meslek yüksek okullarını etkileyen bir hatanın olduğunu görüyor ve bu yanlışlığı düzeltiyor. Yapılmaması uygundur. Ama varsa böyle bir hata düzeltilmesi lazım. Bir daha olmaması esastır. Bundan sonra olmayacağını söylüyor. Biz de ümit ediyoruz ki olmasın. Ancak bununla ilgili kendi idari işlemlerini başlattı. O soruşturma neticesi ortaya çıktığında biz de kamuoyuna bunun neden kaynaklandığını tek tek açıklayacağız.”

SINAVI 10.15’TE YAPMA TAVSİYESİ
Bakan Yılmaz, ÖSYM’ye imtihan saatiyle ilgili bir tavsilede bulunduklarını kaydederek “Biz dedik ki, bundan sonra sınavın 10.00’da olduğunu söylediyseniz, saat 10.15’te başlatın. Herkes 10.00’da gelmiş olur. Sınavın arasında hiç kimse gelmemiş olur. Bizim tavsiyelerini dikkate alacaklarını söylediler. Biz de takip edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...