Karta internet onay şartı 6 ay uzatıldı

Düzenleyen:
Karta internet onay şartı  6 ay uzatıldı

Ekonomi Haberleri

Banka kartı ve kredi kartlarıyla internette alışveriş için bugün sona eren onay şartı süresi, yıl sonuna kadar uzatıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinin talebinin alınması şartı getirdiklerini ve bankalardan 17 Ağustos’a kadar bunun tamamlanmasını istediklerini hatırlatarak, “e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017’ye kadar uzattık.” dedi.

BANKALAR TÜKETİCİYE ULAŞAMADI
Onay sürecinin 17 Ağustos tarihine yetiştirilmesi için bankaların farklı kanallardan müşterisine ulaşmaya çalıştığını, yaz dönemi olması sebebiyle bazı güçlükler olduğunu ifade eden Akben “Burada gayretimiz kart hamilinin korunması. e-ticaretin engellenmesi gibi bir gayemiz olamaz. Bu arada süre sebebiyle kart sahiplerinin herhangi bir dolandırıcılık ve siber saldırıya uğramaması için tedbir alma konusunda bankalar da çaba sarf ediyor” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...