2018’de dönüşüme 15 milyarlık kaynak

Düzenleyen:
2018’de dönüşüme  15 milyarlık kaynak

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, kentsel dönüşümün hızlanmasının önündeki en büyük engel olan kaynak sorununu çözmek için yeni adımların atılmasının sektöre moral verdiğini aktardı.

Hükûmetin ilk etapta yurt dışından ve İller Bankası’ndan bulduğu kaynakla 5 yılda sektöre 75 milyar liralık bir kaynak ayırmasının planlandığına değinen Yetgin “Proje hayata geçerse 2018 yılında dönüşüm için aktarılacak kaynak 15 milyar lira olacak” dedi. Yetgin, ölçek ve lokasyona göre kamunun desteği olmadan dönüşümün yapılamayacağı alanların bulunduğuna dikkati çekerek “Bu anlamda devletin bu yaklaşımı deprem riskiyle karşı karşıya olan şehirlerimizdeki dönüşümün sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılmasına büyük fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Yetgin, GYODER’in öncelikle ilgili tüm kamu kurumlarını, yetkilileri uyarmaya devam edeceğinin altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...