Şehirler depreme TOKİ ile hazırlanıyor

Düzenleyen:
Şehirler depreme TOKİ ile  hazırlanıyor

Ekonomi Haberleri

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, üzerinden 18 yıl geçen 17 Ağustos Marmara Depremi’nde 300 bine yakın konutun yıkıldığını söyledi.

Bu ağır tablonun tekrar yaşanmaması adına, on binlerce konutu yenilemek için çalıştıklarını belirten Turan “Yerel yönetimlerimizle iş birliği içinde ülke genelinde toplam 72 milyon 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz” dedi. Turan, Marmara Depremi’nde karşılaşılan bu ağır tabloyu tekrar yaşamamak adına, 286 bin 500 konutluk 191 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini ifade ederek “Kentsel dönüşüm çalışmaları ile şehirlerimizi sağlıklı ve hızlı bir şekilde deprem ve afetlere karşı hazırlıyoruz” diye konuştu.
Turan, 7,5 milyon riskli yapıyla, kentsel dönüşümün konfor ve kazanç aracı değil, zorunluluk olduğunu vurguladı. Türkiye’de, farklı dönemlerde yaşanan depremlerde zarar gören vatandaşların acil barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla sosyal konutun yanı sıra afet bölgesi konut üretimlerinde de aktif çalışma yürüttüklerini kaydeden Turan “2017 yılına kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve yurt dışında 132 proje kapsamında 37 bin 734 afet konutu inşa ettik. Yurt dışında afete maruz kalan ülkelerde 4 bin 620 konutun yanı sıra hastane, okul gibi farklı ihtiyaçlara cevap veren sosyal tesisler yaptık” diye konuştu.

TOKİ Başkanı Turan, 286 bin 500 konutluk 191 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini belirterek “Şehirlerimizi sağlıklı ve hızlı bir şekilde deprem ve afetlere karşı hazırlıyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...