Erdoğan’ı 100 bin kişi karşılayacak

Düzenleyen:
Erdoğan’ı 100 bin kişi karşılayacak

GÜNDEM Haberleri

1071’de Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın Bizans ordularını yenerek Türklere Anadolu’nun kapısını açtığı Malazgirt Zaferi bu yıl 100 bin kişinin katılacağı coşkulu bir törenle kutlanacak.

İsmail Sonsuz ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın 16 kuruluş yıl dönümünde yaptığı “Nasıl her yıl 18 Mart Çanakkale diyorsak, bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak suretiyle 2071’in tohumlarını atacağız” açıklamasının ardından Muş’un Malazgirt ilçesinde hazırlıklara şimdiden başlandı. Erdoğan, Malazgirt Savaşı’nın yıldönümü olan 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olacak. 
Hazırlıklar hakkında bilgi veren AK Parti Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz, “Çok yoğun bir katılım olacak. Kadın ve gençlik kollarımız köyleri dolaşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın davetini iletiyor. Geçtiğimiz yıllarda 5 bin kişinin katıldığı kutlamalara bu yıl 100 bin kişi bekliyoruz” dedi. 2071 hedefleri doğrultusunda ilçede bulunan, Sultan Alparslan’ın savaştığı alanı müzeye dönüştürme projelerinin olduğunu da söyleyen İlçe Başkanı Deniz, Malazgirtlilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan il olma müjdesi beklediklerini de sözlerine ekledi.
Erdoğan’ı 100 bin kişi karşılayacak
BÜYÜKELÇİ BEBEĞİYLE KÜLLİYE’DE...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown’u kabul etti. Külliyede gerçekleşen kabulde, Marc Innes Brown, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubu takdim etti. Büyükelçi Brown’un küçük oğlu Danial, tören esnasında annesinin kucağında ağlamaya başlayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük çocuğu sevdi, ardından oyuncak hediye etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...