Şişman ama sağlıklı diye bir şey yok

Düzenleyen:
Şişman ama sağlıklı diye bir şey yok

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’de yayınlanan bir çalışma fazla kilolu veya obez kişilerin tıbben sağlıklı olsalar bile kalp hastalığı riski altında olduklarını ortaya çıkardı.

Ziyneti Kocabıyık - 10 Avrupa ülkesinde yarım milyondan fazla insanın sağlık verilerinin incelendiği ve  Avrupa Kalp Dergisi’nde yayımlanan çalışmaya göre tansiyonları ve kolesterolleri normal sınırlarda ancak şişman olan kişilerin kalp hastalıklarına yakalanma riski, sağlıklı ve zayıf kişilere göre yüzde 28 oranında artıyor.
Imperial College London ve Cambridge Üniversitesinin ortaklaşa yaptığı araştırmaya katılan bilim insanları sonuçların, vücuttaki fazla yağın gelecekte sağlık problemlerine yol açabileceğini şekilde gösterdiğini kaydetti. Uzmanlar fazla kilolu ya da obez insanların, tıbbi açıdan bir problemleri olmasa bile kalp hastalığı risklerinin arttığı ikazında bulundu. Hem şişman, hem de yüksek kolestrol, tansiyon ve kan şekeri olanların ise daha büyük bir risk altında olduğu kaydedildi. Çalışmayı yapan Dr. Ionna Tzoulaki “Bence artık sağlıklı obez diye bir kavram yok. Fazla kilolu ancak ‘görünüşte sağlıklı’ olanlar  ileride, kalp krizi geçirebilirler” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...